Hakkari ‘Türkiye Rafting Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor

Hakkari’nin ev sahipliği yaptığı ‘Türkiye Rafting Şampiyonası’nın 2. ayak yarışmaları devam ediyor. Dev organizasyona 25 kulüpten toplam 400 sporcu katılıyor.

Google Haberlere Abone ol

HAKKARİ - Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hakkari Valiliği, Hakkari Belediyesi ve Rafting Federasyonu organizasyonuyla Türkiye Rafting Şampiyonası'nın 2'nci ayak yarışları Zap Vadisi'nde dün kente gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından Kent Park'ta düzenlenen açılış seremonisiyle başladı.

12 ilden 25 takım ve toplamda 400 sporcunun katıldığı şampiyonada, sporcular takımlarıyla başarılı olmak için kıyasıya mücadele veriyor.

.

ZAP SUYUNDA RAFTİNG BAŞLADI

Zap suyunda 30 Ekim tarihine kadar Açık Yaş Kadın, Açık Yaş Erkek ve Karma kategorilerinde nehir inişi, slalom ve RX disiplinlerinde kıyasıya bir yarışma sergilenecek.
Zap nehrinde ilk defa böylesi üst düzeyli bir organizasyon yaptıklarını ifade eden Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, il dışından çok sayıda sporcunun katılım gösterdiği şampiyonanın kendilerine moral verdiğini ve gelecek sene çok daha büyük ve uluslararası çapta bir yarışma yapmayı planladıklarını söyledi.

.

Rafting yarışmalarına ‘İstanbul Ataşehir Doğa Sporları Kulübü’ adına katılan rafting sporcusu Ekin Çölük ise, Hakkari Zap Vadisi'nin rafting için mükemmel bir parkur olduğunu anımsatarak, "Zap Vadisi'nin doğasına ve suyuna hayran kaldığını" ifade etti.

Yarışları izlemeye gelen vatandaşlar ile fotoğraf tutkunları 4 gün sürecek yarışmalara tanıklık edecek. (HABER MERKEZİ)

.