Hakim ve savcıların görevde yükselme kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

Çeşitli derecelerdeki görev sürelerini tamamlayan hakim ve savcıların görevde yükselmelerine ilişkin HSK kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) çeşitli derecelerdeki görev sürelerini tamamlayan adli yargı hakimi, başsavcı ve savcılar ile idari yargı hakimlerinin isim listelerinden oluşan kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

HSK kararlarında, birinci dereceye yükselip 30 Nisan 2022'den geçerli olmak üzere ilk defa birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulan hakimler ve savcıların isimlerinden oluşan listelere yer verildi.

Sürelerini bitirdikleri halde bu listede isimlerini göremeyenler, yayın tarihinden itibaren 30 gün içinde HSK'ye yazılı başvuruda bulunarak durumlarının incelenmesini isteyebilecek.

HSK'nin bir diğer kararında da 2022 Nisan dönemi sonuna kadar sürelerini bitirip, HSK tarafından yükseltilmeleri uygun görülen adli yargı hakim, cumhuriyet başsavcı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin adlarının bulunduğu listeler yayımlandı. (HABER MERKEZİ)