'Haki' isimli köpek tekmelenerek öldürüldü: 'Katiller aramızda gezerken huzursuzuz'

Karşıyaka'da Haki isimli doğuştan engelli köpeğin tekmelenerek öldürülmesi protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir'in Karşıyaka ilçesi Bostanlı Mahallesi'nde Sibel Gedik, 7 Temmuz sabahı arka bacağında doğuştan sorun bulunan Amerikan Akita cinsi "Haki" isimli köpeği ile alışveriş yapmak üzere fırına gitti. Haki'nin fırının önünde başka bir köpekle boğuşması sonucu fırından koşarak çıkan diğer köpeğin sahibi, Haki'ye tekme attı. Haki isimli köpek tekme darbeleri nedeniyle olay yerinde öldü. Yaşanan olay yargıya taşınırken, hayvan hakları savunucuları Haki'nin öldürülmesini protesto etti.

'FAİL KÖPEĞİN KAFASINA VE KALBİNE TEKME ATIYOR'

Bostanlı Vapur İskelesi önünde toplanan hayvan hakları savunucuları, "Hepimiz Haki'yiz dövülerek öldürüldük" yazılı pankartlar taşındı. Grup adına açıklama yapan Ejder Atlas, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı:

"Olay güpegündüz öğle saatlerinde gerçekleşmiştir. Kamera kayıtlarını incelediğimizde, küçük ırk bir köpekle birlikte gevrekçiye gelen şahısın, köpeği dışarıda bırakarak, mekândan içeri girdiğine şahit oluyoruz. Bu esnada söz konusu köpek bir anda mekânın dışında, kaldırımda ailesiyle yürümekte olan Haki’nin önüne atlıyor. İki köpek arasında bir hareketlenme oluyor ve fail mekândan koşarak çıkıyor. Haki’nin suratına attığı tekme sonucunda köpeği savuruyor ve kendisi de yere düşüyor. Haki çoktan uzaklaşmışken fail, bir anda yerden doğrularak tüm kin ve nefretiyle hayvanın üzerine yeniden koşarak kafasına ve kalbine tekmeler indiriyor. Sonuç olarak Haki oracıkta travma geçiriyor ve can veriyor."

'HAKİ'NİN BAŞINA GELEN YARIN BİZİM BAŞIMIZA GELEBİLİR'

Olayın failinin ifadesi alınarak serbest bırakıldığını ifade eden Atlas, "Ailesiyle mutlu mesut yaşayan, sokaklarda kendi halinde dolaşan bir cana kıyabilen bir insandan her şey beklenir. Bu sebeple bizler, aramızda katiller rahatlıkla gezebilirken huzursuzuz. Ve failin baktığı köpeğe el konulmasını talep ediyoruz. Bizler burada, doğumun ve büyümenin ne kadar meşakkatli bir süreç olduğunu, bir canı öldürmenin normalleştirilmemesi gerektiğini hatırlatmak için varız. Unutmamalıyız ki hunharca katledilen ve kendisini savunamayan tüm diğer canlılar gibi, bugün Haki’nin başına gelen, yarın diğer hayvan dostlarımızın yani aile bireylerimizin, çocuklarımızın, eşimizin dostumuzun ve kendimizin başına da gelebilir. Bizler Haki için adalet istiyoruz. Bizler katillerin cezasını çekmesini istiyoruz. Bizler hayvanların 'mal' olarak görülmediği bir dünya istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından köpek Haki'nin öldürüldüğü yere yürüyüş yapıldı. (DUVAR)