Hakan Fidan'ın Muğla programını bazı gazetecilerin izlemesine izin verilmedi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Şehir Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen Muğla programını, bazı gazetecilerin takip etmesine izin verilmedi.

Hakan Fidan, AK Parti Muğla İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti.
Google Haberlere Abone ol

Esma Turan

MUĞLA - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2023 Şehir Buluşmaları kapsamında bugün Muğla'nın Menteşe ilçesine geldi. Fidan şehre gelmeden önce basın mensuplarına ilk olarak Muğla Valiliği’ni ziyaret edeceği, ardından AK Parti İl Başkanlığı'na gideceği, esnaf ziyareti yapacağı, cuma namazına katılacağı ve il danışma kurulu toplantısında yer alacağı, daha sonra da Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerini ziyaret edeceği yönünde bilgi verildi ve Fidan'ın programı paylaşıldı. 

Basın mensupları, sabah saat 10.30’da Bakan Fidan’ın programını takip etmek için valilik önüne geldi. Gazeteciler, Bakan Fidan’ın gelmesini beklerken, AK Parti Muğla İl Başkanlığı ve Muğla Valiliği’nden son dakika açıklaması yapıldı. Buna göre, basın mensuplarının sadece parti binasında düzenlenecek olan basın açıklamasına katılabilecekleri, diğer programların basına kapalı olduğu bildirildi.

Ancak açıklananın aksine programı bazı gazetecilerin takip etmesine izin verildi.

AK Parti İl Başkanlığı önüne gelen gazeteciler içeri alınmadığı için bir süre başkanlık önünde bekleyip iş yerlerine döndü. 

AKREDİTASYON KRİZİ YAŞANDI

Muğla’da yıllardır görev yapan birçok gazeteci, bakan takip listesinde isimleri yer almadığı için programa alınmadı. Bakanlık personeli, Muğla'dan kendilerine ulaşan isim listesine göre gazetecilerin içeri alınacağını belirtti. 

Basın toplantısına sadece Anadolu Ajansı'ndan 1, Demirören Haber Ajansı'ndan 1 ve yerel gazetede görev yapan 3 muhabir katıldı. Önce içeriye alınmayan TRT'den 2 muhabir de daha sonra toplantıya alındı. Aralarında basın kartı da bulunan 12 gazeteci içeri alınmadı.