Hakan Atilla kimdir?

Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'nden istifa etmesi, ekonomi kulisleri hareketlendirdi. Hakan Atilla ile ilgili merak edilenleri derledik.

ABD dönüşü Berat Albayrak tarafından karşılanan Hakan Atilla'nın yine Albayrak ekibiyle yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kaldığı iddia ediliyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakan Atilla ismi kamuoyu gündemine ağırlıklı olarak, ABD'de Halkbank davası nedeniyle tutuklanması sonrası geldi. Atilla, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı iken gittiği ABD'de,  Rıza Sarraf'la işbirliği yaparak ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme ve kara para suçlamasıyla Mart 2017'de tutuklanmıştı. 32 aya mahkum edilen Atilla, 28 aylık tutukluluğunun ardından tahliye edilmiş ve 24 Temmuz 2019'da Türkiye'ye dönmüştü.

Atilla, 2019'un ekim ayında eski Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından göreve BİST Genel Müdürlüğü'ne atandı. 

 EĞİTİM VE İŞ HAYATI

1970'te Ankara'da doğan Mehmet Hakan Atilla, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Eğitimini tamamlamasının ardından 1995'te Halkbank A.Ş.'de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı ünvanlıyla göreve başlayan Hakan Atilla, 2007-2011 yıllarında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Mehmet Hakan Atilla, 2011'den 2017 Mart ayında ABD'de tutuklanana kadar Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. (EKONOMİ SERVİSİ)