Haiti'de yüzlerce mahkum cezaevinden kaçtı

Haiti'nin başkenti Port-au-Prince yakınlarında bulunan bir cezaevinden en az 400 mahkumun kaçtığı duyuruldu. 25 kişinin öldüğü kaydedilirken, firar girişiminin Arnel Joseph isimli ünlü çete liderini hapisten çıkarmak için düzenlendiği aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Haiti'de Croix-des-Bouquets isimli cezaevinden yüzlerce mahkumun firar ettiği duyuruldu. Altısı mahkum olmak üzere 25 kişinin öldüğü belirtilirken, en az 400 kişinin kaçtığı aktarıldı. Ölenler arasında, cezaevi müdürünün ve bir çete liderinin de yer aldığı kaydedildi. 

Başkent Port-au-Prince'in yakınlarında yer alan cezaevindeki kaçma girişiminin, cinsel saldırı ve cinayet de dahil olmak üzere çeşitli suçlardan hapiste olan Arnel Joseph isimli ünlü çete liderini çıkarmak için düzenlendiği kaydedildi. Reuters ajansı, 2019'da tutuklanmadan önce 'Haiti'nin en çok aranan suçlusu' olarak tanımlanan Joseph'in, cezaevinden kaçtıktan sonra polis tarafından vurulduğunu aktardı.

Devlet Başkanı Jovenel Moise olaylara ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Croix-des-Bouquets'den kaçanları kınıyoruz ve halkı sakin kalmaya çağırıyoruz. Ulusal Polisin durumu kontrol altına alması için gerekli bütün talimatları verdim" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)