Hafıza kaybı yaşayan kadına 'iyileşmesi' için saldırı düzenlendi

İstanbul'da yolda yürüyen iki kadına kuru sıkı tabanca ile saldırı düzenleyen kişi, kadının akrabası olduğunu, hafıza kaybının "şok yaşayarak" geçmesi için olayı planladığını söyledi.

Kadınlara saldırı anı, çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, yolda iki kadına kuru sıkı tabanca ile saldırı düzenlendi. Gözaltına alınan kişi ifadesinde, kadının akrabası olduğunu, bir süre önce yaşadığı kaza sonrası hafıza kaybına uğradığını, doktorun "şok geçirmesi lazım" tavsiyesi üzerine saldırıyı yakınları ile planladıklarını anlattı.

'ŞOK GEÇİRMESİNİ İSTEDİK'

DHA'nın haberine göre, Bağlarçeşme Mahallesi'nde dün sabah, servis aracının arkasına saklanan biri, sokaktan geçen kadınlara kurusıkı tabanca ile ateş edip, kaçtı. Olay yerini inceleyen polis ekipleri kısa bir süre sonra saldırganı yakaladı. İfadesi alınmak üzere saldırgan ile beraber kadının yakınları da polis merkezine götürüldü. Kadının akrabaları verdikleri ifadede, "Görüntülerdeki kadın, akrabamız. Bir kaza sonucu hafıza kaybı yaşadı. Hafıza kaybının geçmesi için doktoru, 'Şok geçirmesi lazım' dedi. Biz de böyle bir şey planladık" diye konuştu. Öte yandan kadına ateş eden kişinin de, akrabası olduğu öğrenildi. Kadın ise akrabalarından şikayetçi olmadı. (HABER MERKEZİ)