Hacer Foggo kimdir?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Et ve Süt Kurumu önünde söz verdiği Hacer Foggo, Derin Yoksulluk Ağı'nın kurucusu olarak tanınıyor. Foggo, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörlüğü yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün Et ve Süt Kurumu önünde söz verdiği Hacer Foggo, Tokat Zile'de doğdu. 1989 yılında gazeteciliğe başladı. Yaklaşık 20 yıl gazete, dergi ve radyolarda, söyleşiler, işçi-sendika ve insan hakları üzerine yazılar yazdı. Aynı zamanda sivil toplum alanında çalışmalar yaptı. 2014’te 'Kentsel dönüşümün perde arkası: Zorunlu göçler” konulu toplantının sunuculuğunu üstlendi.

Foggo, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği gibi derneklerde uzun süre aktif olarak çalıştı. 2000’li yıllarda İstanbul ve Edirne’de Roman sempozyumu organizasyonunda yer aldı. Foggo aynı zamanda Kırmızı Püskül 1843-1846 Nesturi Katliamı kitabını kaleme aldı. 

Hacer Foggo 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Bölgesi, 18'nci sıradan milletvekili adayı oldu. 

Foggo, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü olarak çalışmalarına devam ediyor. (HABER MERKEZİ)