Habur Sınır Kapısı’nda yaşlı çifte şiddet: İki memur açığa alındı

Habur Sınır Kapısı’nda dün gece gümrük muhafaza memurlarının yaşlı bir çifte şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyaya yansıdı. Şırnak Barosu, gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Şirin Bayık

ŞIRNAK - Habur Sınır Kapısı’nda gümrük muhafaza memurlarının yaşlı bir çifte şiddet uyguladığına dair görüntülerin sosyal medyaya yansıması üzerine Şırnak Barosu bir açıklama yaparak gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını söyledi.

Şırnak Valiliği de olayda yer alan iki gümrük muhafaza görevlisinin açığa alındığını duyurdu.

‘DARP RAPORU ALIP ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ’

Habur Sınır Kapısı’nda dün gece çekilen bir videoda, yaşlı bir kadın ile eşinin gümrük muhafaza memurlarının şiddetine maruz kaldığı görülüyor.

Olaydan sonra konuşan İrfan Özdemir ve Yıldız Özdemir çifti, dün gece Irak’tan Türkiye’ye geçerken, muhafaza memurları tarafından arandığını söyledi. Muhafaza memurları tarafından getirdikleri mallara el konulduğunu söyleyen İrfan Özdemir, “Memurlara yoksul olduğumuzu söyledim ama bize tepki gösterdiler” dedi.

Özdemir, bir memurun kendilerine hakaret ettiğini de sözlerine ekledi. Bunun üzerine görevliler tarafından tartaklandıklarını belirten Özdemir, memurların daha sonra eşine yöneldiklerini anlattı. Özdemir çifti darp raporu alarak şikayetçi olacaklarını söyledi.

ŞIRNAK BAROSU: YASAL İŞLEMLER BAŞLATILACAK

Şırnak Barosu tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, görüntülerin incelendiği ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatılacağı belirtildi. Açıklamada, “Sosyal medyaya yansıyan bir kısım görüntülerde Habur Sınır Kapısında görevli gümrük muhafaza memurları tarafından yaşlı bir çifte şiddet uygulandığı görülmektedir. Baromuz tarafından gerekli araştırmalar yapılmakta olup en kısa zamanda ilgililer hakkında yasal işlemlerin başlatılması için girişimlerde bulunulacaktır” denildi.

İKİ MEMUR AÇIĞA ALINDI

Habur Gümrük Kapısı’nda meydana gelen olayda, olaya karışan iki gümrük muhafaza memurunun açığa alındığı açıklandı. Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “Habur Sınır Kapısı’nda 31.01.2023 günü yaşanan ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan görüntülerdeki müessif olay ile ilgili olarak, valiliğimiz tarafından soruşturma başlatılmış, olaya karıştığı tespit edilen iki gümrük muhafaza memuru açığa alınmıştır” ifadeleri yer aldı.