Haber Sen Amed Şubesi: PTT’de sendikal ayrımcılık var

Haber Sen Amed Şubesi, örgütlü bulundukları işyerlerinde yöneticilerin sendikal ayrımcılık yaptığını ve üyelerine mobbing uyguladığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

Semra Yansit

DİYARBAKIR - Batman Posta Dağıtım Müdürlüğü'nde artan iş yükü ve genel personel eksikliğinin emekçilere mobbing olarak geri döndüğü iddia edildi. PTT çalışanları bu sorunlarla ilgili soruşturma talebinde bulundu. Taleple gelen teftiş kurulu ise çalışanlara sendikal kimliklerinden kaynaklı sürgün ve kınama cezaları verdi.

KESK Haber-Sen, bu kararların altına imza atanların, sendikal ayrımcılık yaptığını ve görevi kötüye kullandıklarını söyledi. Haber Sen Amed Şubesi, ‘PTT sendikal ayrımcılık yaparak sürgün ediyor’ pankartıyla basın açıklamasında bulundu ve suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Haber Sen Şube Mali Sekreteri Serhat Oktay, “Sendikal yapının en önemli gerçek temsilcisi olan KESK ve çatısı altındaki Haber-Sen örgütlü bulunduğu kurumlarda sistematik saldırı ve baskılar altındadır. Hiçbir muhalif sesin çıkmasına tahammülü olmayan, her geçen gün demokrasiden, çok seslilikten biraz daha uzaklaşan yönetimler, emekçiden yana itirazlarını ve taleplerini dile getiren sendikamızı susturmak ve baskı altına alabileceklerini düşünerek saldırılarını günden güne artırmaktadırlar” diye konuştu.

‘PTT’DE SENDİKAL AYRIMCILIK VE HUKUKSUZ SALDIRILAR VAR’

PTT’de uğradıkları sendikal ayrımcılığa dikkat çeken Oktay, "Ayrımcı ve hukuksuz saldırılar son yaşanan sürgünlerle tamamen ayyuka çıkmıştır. PTT yönetimi, yetkilerini kötüye kullanarak 4688 Sayılı Kanun’un 18. Maddesini bilerek ve isteyerek çiğniyor, kendilerini sendikal mücadeleyi koruyan yasalardan üstün görüyorlar. Sendikal faaliyet yürüten önceki dönem Genel Başkanımız ve aynı zamanda Mersin il temsilciliği yapan Musa Özdemir’i Kayseri’ye, Merkez Denetleme Kurulu Üyemiz Seyran ŞIK Karabulut’u Iğdır’a, Diyarbakır Şube Yönetiminden Cengiz Uluç ve Batman İl Temsilcimiz Yakup Fırat’ı Kozluk ilçesine, yasaya açıkça aykırı olmasına rağmen iş yerlerinden ve ailelerinden kilometrelerce uzağa ve örgütlenme alanının dışına sürerek faaliyetlerini engellemeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘MOBBİNG UYUGULANIYOR'

"Batman PTT Dağıtım ve Toplama Müdürlüğü'nde çalışan baş dağıtıcı, arkadaşlarımıza baskı uygulamakta, cinsiyetçi küfürler ederek dağıtıcıların üzerine yürümekte, kavgayla, hakaret ile dağıtım yaptırmaya çalışmakta" diyen Oktay, “İdari Hizmet Sözleşmesi (İHS) arkadaşlara yönelik iş güvencelerinin olmadığını, istese keyfi olarak her gün cihetlerini değiştirebileceğini söyleyerek mobbing uygulamaktadır. Bu baskıları kabul etmeyen arkadaşlarımız başmüdürlüklerine şikayet dilekçesi yazarak konu ile ilgili soruşturma açılması talebinde bulunmuşlardır. Görevlendirilen rehberlik ve teftiş kurulu kontrolörü arkadaşlarımızdan savunma aldıktan sonra bu dilekçelerin içeriğine bakmadan, içerik ile ilgili iddiaları soruşturmadan, bu dilekçelerin kim tarafından hazırladığını sorgulama yolunu gitmiş, sendika yöneticimize ve il temsilcilerimize yönelik deliller toplamaya çalışmıştır. Aynı kontrolör hiçbir sendikal görevi olmamasına rağmen emekçilerle girdiği diyaloglarda kendi üyesi olduğu sendikaya davet etmiştir. Hiçbir suç, iş aksaklığı ya da vatandaş şikayeti olmadan baş dağıtıcının keyfi bir şekilde dağıtıcıların cihet değişikliği girişiminde bulunması Başmüdürlük tarafından bile kabul edilemez iken dağıtıcıların bu yöndeki itirazı kontrolör tarafından suç olarak değerlendirilmiştir. Örgütlü bulunduğumuz işyerlerindeki yöneticiler açıkça sendikal ayrım yapmakta üyelerimize mobbing uygulamaktadır” dedi.

'SUÇ  DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ'

Serhat Oktay yapılan haksızlığa karşı suç duyurusunda bulunacaklarını şu sözlerle ifade etti: “Bu hukuksuz uygulamaların altında imzası bulunan kişiler hakkında, sendikal ayrımcılık yapmak, görevi kötüye kullanmaktan dolayı suç duyurusunda bulunacağız. Bütün bunların suç olduğu açıktır. Yalanı, adaletsizliği, adam kayırmacılığı bize kabul ettirmeye, sıradanlaştırmaya çalışan bu sistemin ve yöneticilerinin karşısındayız. Biz doğruları söylemeye bıkmadan usanmadan devam edeceğiz. İnsanca yaşama ve çalışma talebi, bu ülkenin kurumlarına sahip çıkma çabası suç değildir.”

Etiketler kesk haber sen ptt