Haaretz Gazze'de öldürülen 67 Filistinli çocuğun fotoğraflarını yayımladı: Savaşın bedeli budur

İsrail gazetesi Haaretz, İsrail ordusunun Gazze'de öldürdüğü 67 çocuğun fotoğraf ve isimlerini yayımladı. Manşette, 'Savaşın bedeli budur' başlığı kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in sol eğilimli gazetesi Haaretz, birinci sayfasında İsrail ordusunun Gazze'ye son saldırılarında ölen 67 Filistinli çocuğun isimlerini ve fotoğraflarını yayımladı. Manşette, 'Gazze'de 67 çocuk öldürüldü, savaşın bedeli budur' başlığı kullanıldı.

Haaretz 14 Mayıs'ta da, İsrail işgali altındaki bölgelerde yaşayan Filistinlilerin hakları için savaşan sivil toplum kuruluşu B'tselem'in tam sayfa ilanını yayımlamıştı. İlanda, şiddetin 'İsrail'in apartheid rejiminin sonucu olduğu' vurgulanıyordu.

İsrail ile Filistinliler arasındaki son gerilim, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun son seçimin ardından hükümet kurmakta zorlandığı ve iktidarını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu bir dönemde, İsrail'in işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesinde yaşayan Filistinlileri evlerinden koparıp yerlerine yasadışı yerleşimcileri yerleştirme planları nedeniyle alevlenmişti. Bu planı Mescid-i Aksa'da protesto eden Filistinlilere polis saldırısı düzenlenmiş, Gazze'deki direniş örgütlerinin tepki olarak roket atmasının ardından İsrail, bir yandan da abluka altında tuttuğu Gazze'deki orantısız saldırılar serisinin bir yenisini başlatmıştı.

254 FİLİSTİNLİ, 13 İSRAİLLİ ÖLDÜ

11 gün süren şiddet sırasında Gazze'de 67'si çocuk, 39'u kadın 254 Filistinli öldü, 1900 kişi yaralandı. Direniş örgütlerinin attığı roketler nedeniyle İsrail tarafında 13 kişi öldü. İsrail ordusu, 2 milyon nüfusuyla dünyanın metrekareye en çok insan düşen yerlerinden biri olan Gazze'deki hava saldırılarında Hamas'ın tünellerinin ve karargahlarının hedef alındığını savundu. Bombalanan binalar arasında, Associated Press (AP) ve El Cezire'nin medya ofislerinin de bulunduğu, 'Hamas unsurlarını barındırdığı' iddia edilen bir yapı da vardı.

Taraflar arasında Mısır'ın arabuluculuğunda sağlanan ateşkes devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, bu hafta ateşkesin sürekli olmasını sağlama amacıyla bölgeyi ziyaret etti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Haaretz Gazze İsrail