Güzellik yarışmasında kriz: Tacı sökülen aday dava açacak

Sri Lanka'nın popüler güzellik yarışması Mrs. Sri Lanka'da, 2019 yılının kazananı yeni 'güzellik kraliçesi'nin tacını 'boşanmış olduğu' gerekçesiyle sahnede söktü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sri Lanka, pazar günü düzenlenen bir güzellik yarışmasında patlak veren krizi konuşuyor. Yarışmayı 2019'da kazanan adayın, bu seneki 'güzellik kraliçesi'nin tacını 'boşanmış olduğu' gerekçesiyle kafasından söktüğü görüntüler tartışma yarattı.

Olay, evli kadınların katıldığı ve ülkede büyük önem verilen 'Mrs. Sri Lanka' güzellik yarışmasının pazar günkü finalinde yaşandı. Jüri üyeleri, canlı yayınlanan yarışmada Pushpika De Silva'yı birinci seçti. Silva'nın tacı takıldı, diğer adaylar kendisini tebrik etti.

Ancak kısa süre sonra 2019 yılının kazananı Caroline Jurie sahneye çıktı ve mikrofonu alarak, "Evlenmiş ve boşanmış olan kadınların katılımını engelleyen bir kural var" diyerek tacı ikinci olan adaya vereceğini söyledi. Jurie, Silva'nın başındaki tacı tutan tokaları tek tek söktü, tacı ikinci adaya verdi. Bu sırada Silva sahne arkasına kaçtı.

Olayın ardından organizatörler, Silva'nın boşanmış olmadığını ve eşiyle ayrı yaşadığını açıklayıp, tacın kendisine iade edileceğini duyurdu. Silva'dan özür dilendiği de açıklandı. Yarışmanın Ulusal Direktörü Chandimal Jayasinghe de, BBC'ye demecinde "Bu bizim için çok utanç vericiydi" dedi.

Silva ise Facebook'tan yaptığı açıklamada, 'başından yaralandığı için hastaneye gitmek zorunda kaldığını' savunup, kendisine yönelik 'mantıksız ve hakaret içeren' davranışlar nedeniyle yasal haklarına başvuracağını belirtti. "Ben hâlâ boşanmamış bir kadınım" diyen Silva, "Gerçek bir kraliçe bir diğer kadının tacını almaz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)