Güvenlik soruşturması genişliyor: Öğretmenlerin ardından diplomat adayları da eklendi

Öğretmenlerin ardından diplomat adayları da güvenlik soruşturmasıyla ilgili yasa teklifinin kapsamına dahil edildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis’te görüşülen “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi”nde yapılan değişiklikle Dışişleri Bakanlığı'nda diplomatik kariyer memurları da güvenlik soruşturması yapılacak kamu çalışanları kapsamına alındı.

AK Parti’nin önergesiyle yapılan değişikliğe göre aday meslek memurluğu ile aday konsolosluk ve ihtisas memurluğuna atanacaklar ile doğrudan yurt dışı teşkilatında istihdam edilecek personel hakkında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak.

Önergenin gerekçesinde, “Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kapsamına Dışişleri Bakanlığında diplomatik kariyer memurları olan aday meslek memurluğu ile aday konsolosluk ve ihtisas memurluğuna atanacaklar ile merkezde göreve başlatılmadan Bakanlığın doğrudan yurt dışı teşkilatında (Büyükelçilikler, Daimi Temsilcilikler ve Başkonsolosluklar gibi tüm yurt dışı temsilcilikleri) istihdam edilecekler alınmaktadır” denildi.

18 maddelik teklifte haklarında sadece arşiv araştırması öngörülen öğretmenler de ayrıca güvenlik soruşturması kapsamına alınmıştı. (DUVAR)