Gürcistan'da heyelan: 11 kişi öldü, ulusal yas ilan edildi

Gürcistan'ın Raça-Leçkhumi ve Kvemo Svaneti bölgesine bağlı tatil beldesi Şovi'de meydana gelen toprak kaymasında 11 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası 7 Ağustos 'ulusal yas' ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gürcistan'ın Raça-Leçkhumi ve Kvemo Svaneti bölgesine bağlı tatil beldesi Şovi'de 3 Ağustos Perşembe günü meydana gelen toprak kaymasında 11 kişi yaşamını yitirdi.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Şovi'deki toprak kaymasından sonra bölgede 2 gündür devam eden arama-kurtarma çalışmaları hakkında son bilgiler paylaşıldı. Toprak kaymasının yaşandığı bölgede helikopterlerin desteği ile 400 kişilik ekip tarafından arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedilen açıklamada, şu ana kadar 11 kişinin cesedine ulaşıldığı bilgisi paylaşıldı.

BAŞBAKAN ULUSAL YAS İLAN EDİLDİĞİNİ DUYURDU

AA'nın haberine göre, Şovi'de devam eden arama-kurtarma çalışmalarını yerinde takip eden Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, can kayıpları nedeniyle 7 Ağustos'un 'ulusal yas' olarak ilan edildiğini açıkladı. Başbakan Garibaşvili, bölgeden 210 kişinin kurtarılarak güvenli bölgelere nakledildiğini, yaklaşık 30 kişiye ulaşılmaya çalışıldığını ifade ederek arama-kurtarma çalışmalarına ordunun da katılacağını söyledi.

Şovi'de dün meydana gelen heyelan nedeni ile bölgeye ulaşım yolları ve köprüler hasar görmüştü ve telefon bağlantıları kesilmişti. Arama-kurtarma ekipleri bölgeye sadece helikopterlerle ulaşabiliyor. (DIŞ HABERLER)