Gürcistan'da banka soygunu: 17 rehine serbest bırakıldı

Gürcistan'ın Zugdidi kentinde bir bankaya giren soyguncu, çok sayıda kişiyi rehin aldı. Daha sonra talep ettiği 500 bin doları getiren polis ve 2 rehineyi yanına alarak bankadan uzaklaşan soyguncu, 17 rehineyi serbest bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e 300 kilometre mesafedeki Zugdidi kentinde bir bankaya giren soyguncu, çok sayıda personel ve müşteriyi rehin aldı. 

20 civarında kişiyi rehin alan saldırgan, olay yerine gelen polis güçlerinden banka binasından uzaklaşmalarını talep etti. 

'PİMİ ÇEKİLMİŞ EL BOMBASI VAR'

Yaklaşık 500 bin dolar para istediği iddia edilen soyguncu, rehinelerden birinin üzerinden taleplerini bir Gürcü televizyon kanalına iletti. TV'ye bağlanan rehinelerden biri, saldırganın polislerin banka binasından uzaklaşmadığı sürece rehineleri öldürmeye başlayacağını söylediğini aktardı. 

Rehine, "Odada 19 kişiyiz. Soyguncu yanımda duruyor, silahlı ve pimi çekilmiş bir el bombası var, sürekli elinde tutuyor. 500 bin dolar talep ediyor. Güvenlik güçleri, soyguncuyla irtibata geçti ve müzakereler devam ediyor" dedi. Rehine, soyguncunun paranın 2 saat içinde getirilmesini istediğini de aktardı.

Bu arada rehinelerin kurtarılması için polis tarafından operasyon başlatıldı.

Soyguncunun söz konusu talebinden sonra bankanın çevresindeki güvenlik güçlerinin zırhlı araçları çekildi. 

Soyguncu ilerleyen saatlerde talep ettiği 500 bin doları getiren polis ve 2 rehineyi yanına alarak bir araçla olay yerinden uzaklaştı, 17 rehineyi ise serbest bıraktı.

Serbest kalan rehinelerden Irakli Kvaratskhelia, sosyal paylaşım sitesinden yayımladığı mesajında, polislerin soyguncuya talep ettiği parayı getirmesinden sonra söz konusu rehinelerle ayrıldığını ve diğer rehinelerini ise serbest bıraktığı bilgisini paylaştı. 

Soyguncu ve yanına aldığı 3 rehinenin nereye gittiği henüz bilinmiyor. (AA)