Gürcistan'da 6.2, Ermenistan'da 5.3 büyüklüğünde deprem

Gürcistan'da 6,2, Ermenistan'ın Türkiye sınırına yakın Şirak bölgesinde ise 5.3 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD, Ermenistan'daki depremin Kars, Ardahan ve Iğdır’da da hissedildiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Gürcistan'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Gürcistan Dünya Bilimleri Enstitüsü ve Ulusal Sismik İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, ülkede yerel saatle 22,25'te 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Merkez üssü Samtkhe-Javakheti bölgesindeki Sameba köyü olan deprem başkent Tiflis'te de hissedildi.

KARS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Ermenistan'ın Türkiye sınırına yakın Şirak bölgesinde deprem oldu. AFAD, Kars, Ardahan ve Iğdır’dan da hissedilen depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı. Depremin derinliği, 5,61 kilometre olarak ölçüldü.

Kars Valiliği sosyal medya hesaplarından depremle ilgili açıklamada bulundu. Valilik açıklamasında, "Ermenistan’da meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 5.3 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak il genelinde şu ana kadar her hangi bir olumsuz durum tespit edilmemiş olup araştırmalarımız devam etmektedir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Digor ilçesine bağlı Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, "Evde salondaydık, deprem olunca dışarı çıktık. Umarım önemli bir şey yoktur. Halkın yüzde 70’i dışarıda" diye konuştu.

Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim ise Ermenistan merkezli deprem ile ilgili olarak ilgili birimlere ulaşan herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını bildirdi.

AFAD Başkanlığı, depreme en yakın ilçe olan Kars Akyaka’da olumsuz bir ihbarın alınmadığı bilgisini paylaştı.

Bu arada AFAD verilerine göre 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından yine merkez üssü Shirak kentinde saat 21.28'de 3.9 ve saat 21.34'de ise 3 büyüklüğünde artçık depremler kaydedildi. (HABER MERKEZİ)