Günübirlik tatil planı: Gölcük Tabiat Parkı

Muhteşem doğasıyla Bolu’nun en önemli turistik merkezlerinden olan Gölcük Tabiat Parkı, şehirlerin karmaşasından arınmış hissetmenizi sağlayacak bir atmosfere sahip.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Şehir hayatına kısa bir mola vermek istiyorsanız Gölcük, tam size göre. İstanbul’a yakın gezilecek yerler listelerinde üst sıralarda yer alan Gölcük, Bolu şehir merkezinin on üç kilometre güneyinde yer alıyor ve suni olarak yapılmış bir set gölü. Yükseltisi 1.217 metre, gölün yüzeyi 4.5 hektar, çevresi de yaklaşık 1.300 metre.

Gölcük

Etrafı çam, göknar, kayın, gürgen ve karışık türde ağaç türleri ile kaplı gölün her mevsim görüntüsü muhteşem. Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan gölün hemen kenarında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Devlet Konukevi” olan şirin bir yapı bulunuyor.

Gölün etrafında bu tesisten başka kır gazinosu adıyla bir restoran, kır lokantası, kafeterya, büfe, mescit ve bungalov tipi konaklama tesisleri mevcut. Göl ve etrafı “tabiat parkı” olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınmış. Çok şirin ve küçük olan bu göl çevresine araçla girilmiyor.

NELER YAPILIR?

Yıl boyunca gezmek, görmek, dinlenmek, fotoğraf çekmek, yılın belirli zamanlarında sportif olta balıkçılığı, bisiklet turu ve piknik yapmak amacıyla yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Gölcük Tabiat Parkı, Bolu’nun en önemli turistik merkezlerinden biri.

Aynı zamanda Gölcük’ün yakınlarındaki Beşkayalar Tabiat Parkı’nı, Aytepe’yi, Serintepe Kanyonu’nu ve Nüzhetiye Şelalesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)