Güney Pasifik'te bir günde ikinci 7 büyüklüğünde deprem

Yeni Kaledonya açıklarında 19 Mayıs'ta meydana gelen 7,7 depremin ardından 7,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Denizaşırı Bölgeler Topluluğu üyesi Yeni Kaledonya yakınlarında 7,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma (USGS) kurumu, depremin 36 kilometre derinlikte meydana geldiğini açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Loyalty Adaları'nın güneydoğusunda meydana gelen 7,1'lik depremin ardından yetkililer tsunami uyarısında bulunmadı. Avustralya'nın meteoroloji ofisi de depremin ardından Avustralya kıtası, adaları veya toprakları için tsunami tehdidi bulunmadığı bilgisini paylaştı.

7,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMİN ARDINDAN TSUNAMİ UYARISI YAPILMIŞTI

Yeni Kaledonya yakınlarındaki Loyalty Adaları’nın güneydoğusunda dün (19 Mayıs) de 7,7 büyüklüğünde bir deprem yaşanmış, depremin ardından Güney Pasifik’teki ülkelere tsunami uyarısı yapılmıştı. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi (PTWC), Vanuatu, Fiji ve Yeni Kaledonya için olası tsunami tehdidinin bulunduğunu aktarırken, Avustralya’nın meteoroloji ofisi, doğu kıyıları açıklarındaki Lord Howe adası için tsunami tehlikesi olduğunu açıklamıştı.

Depremin ardından Yeni Kaledonya'da 22 santimetrelik bir tsunami gözlendiği aktarılırken, söz konusu tsunami uyarısı daha sonra kaldırılmıştı. (DIŞ HABERLER)