Güney Kore'nin internet hizmet sağlayıcısı Netflix'e dava açtı: 'Squid Game yüzünden internet trafiği arttı'

Güney Koreli bir internet sağlayıcısı olan SK Broadband, Netflix'e dava açtı. SK Broadband, "Netflix yapımı Squid Game dizisi yüzünden internet trafiği ve maliyetleri arttı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore'nin internet hizmet sağlayıcısı SK Broadband, Netflix'in popüler dizisi "Squid Game" nedeniyle artan internet trafiğinden kaynaklı bakım çalışmalarının masrafını karşılaması için Netflix'e dava açtı. SK Broadband'in ağını kullanan Netflix ise Güney Koreli firmanın şikayetini inceleyeceklerini ve müşteriler etkilenmeyecek şekilde orta yol bulmaya çalışacaklarını açıkladı.

Screen Rant'ın haberine göre, internet sağlayıcısı SK Broadband, internet trafiğini artıran Netflix'in herhangi bir ücret ödememesini yanlış bulduğunu ve artan maliyetlerin tamamen kendi ceplerinden karşılandığını belirtti. SK Broadband'in belirttiğine göre veri trafiğini artıranların başında Netflix'ten önce YouTube geliyor ancak iki platform da ağ kullanımı ücreti ödemiyor. 

Netflix davanın ardından bir açıklama yaparak, SK Broadband’ın iddiasını gözden geçirdiğini ve “müşterilerin etkilenmemesini sağlamak için” firmayla birlikte çalıştığını belirtti. 

17 Eylül’de dünya çapında yayınlanan Netflix dizisi "Squid Game", yayınlandığı ilk haftadan itibaren Netflix’in en çok izlenen programlarından biri haline geldi.