Güney Koreli seri katil: Daha önce yakalanmadığıma şaşırıyorum

Güney Kore'de 14 kadın ve çocuğu yaklaşık 30 yıl önce öldürdüğünü itiraf eden 57 yaşındaki seri katil Lee Chun-jae, 'daha önce yakalanmadığına şaşırdığını' dile getirdi. Chun-jae, sorgulandığı sırada bileğinde kurbanlardan birine ait saati taşıdığını söyledi ve "Saklamak için çok uğraşmadım" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore'de 14 kadın ve çocuğu yaklaşık 30 yıl önce öldürdüğünü itiraf eden seri katil, 'daha önce yakalanmadığına şaşırdığını' söyledi. Suwon kentinde mahkemeye çıkan 57 yaşındaki Lee Chun-jae, "Saklamak için çok uğraşmadım. Kolayca yakalanacağımı düşündüm" dedi. 

Chun-jae, 'Hwaseong seri cinayetleri' olarak bilinen soruşturmada suçlu olduğunu geçtiğimiz yıl itiraf etmişti ve soruşturma sonlandırmıştı. Chun-jae, Hwaseong cinayetleri nedeniyle suçsuz olmasına rağmen 20 yıl hapis yatan Yoon isimli kişinin duruşmasında konuştu. Eşininin kız kardeşine cinsel saldırıda bulunup öldürmekten 1994'te hüküm giyen Chun-jae hakkında zaman aşımı nedeniyle dava açılmayacağı kaydedildi. 

'KOLUMDA KURBANLARDAN BİRİNİN SAATİ VARDI'

Chun-jae, cinayetler hakkında soruşturulma başlatıldığı dönemde kendisinin de sorgulandığını ancak kısa süre sonra serbest bırakıldığını söyledi. Polis tarafından sorgulandığı esnada, bileğinde kurbanlardan birinin saatini taşıdığını aktaran Chun-jae, "Hala neden şüpheli olmadığımı anlayabilmiş değilim" dedi ve şöyle devam etti: "Suçlar, benim çevremdeydi ve bir şeyleri saklamak için de çok uğraşmadım. Bu yüzden kolayca yakalanacağımı düşündüm. Yüzlerce polis vardı. Dedektiflerle de karşılaştım ama bana sürekli etrafımdaki kişiler hakkında sorular sordular."

'TÜM BU İNSANLARDA ÖZÜR DİLEMEK İSTİYORUM'

Mahkemede konuşan Chun-jae, 13 yaşındaki kız çocuğu öldürmek için 'bir nedeni olmadığını' söyledi. 'Bu fevri bir hareketti' diyen Chun-jae, kurbanların aileleri ile Yoon'dan özür diledi ve "Birçok kişinin sorgulandığını ve haksız yere acı çektiğini duydum. Tüm bu insanlardan özür dilemek istiyorum" dedi.

Yıllarca suçsuz olduğunu savunan Yoon, 13 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan ve cinayetten 1988 yılında suçlu bulunmuş, 20 yıl hapis yattıktan sonra 2008 yılında serbest bırakılmıştı. Daha sonra Yoon'un ifadesinin, polis şiddetiyle zorla alındığı açıklanmıştı. 

Hwaseong seri cinayetleri, 'Parazit' filminin yönetmeni Bong Joon Ho'nun 2003 yapımı 'Cinayet Günlüğü' filminde işlenmişti. (DIŞ HABERLER)