Güney Kore: Kuzey Kore'nin attığı balistik füze havada infilak etti

Kuzey Kore'nin bu sabah gerçekleştirdiği bir balistik füze denemesinin başarısız olduğu, füzenin havada infilak ettiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore ordusu, Kuzey Kore'nin bu sabah ateşlediği balistik füzenin havada infilak ettiğini açıkladı. Associated Press'in (AP) haberine göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan askeri yetkililer, söz konusu füzenin 20 kilometreden daha az bir irtifadayken havada infilak ettiğini ancak patlamanın nedeninin bilinmediğini açıkladı.

ABD Hint-Pasifik Komutanlığı'ndan (USPACOM) yapılan açıklamada da Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi için atış yaptığı doğrulanırken başka ayrıntı verilmedi. Japonya Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno da Kuzey Kore'den ateşlenen füzelerle ilgili Washington ve Seul ile temasta olduğunu ifade etti. 

ABD, KUZEY KORE'YLE ASKERİ İŞBİRLİĞİ OLAN RUS ŞİRKETLERE YAPTIRIM UYGULAMIŞTI

Kuzey Kore'nin en son 27 Şubat ve 5 Mart tarihlerinde denediği balistik füzelerin atışları orta menzilli mesafelerde gerçekleştiği belirtilmiş, tam menzilli mesafeler için de hazırlık yapıldığı belirtilmişti.

ABD'li askeri yetkililer de Pyongyang yönetiminin denediği Hwasong-17 isimli balistik füzelerinin menzilinin 15 bin kilometre mesafeye ulaşabildiğini açıklamıştı. Kuzey Kore yönetimi ise söz konusu füze denemelerinin uzaya keşif uyduları yerleştirme hedefiyle yapıldığını savunmuştu.

ABD Hazine Bakanlığı Kuzey Kore'yle askeri işbirliği yürüten üç Rus şirkete ve şirkete bağlı iki yetkiliye geçen hafta yaptırım kararı almıştı. (DIŞ HABERLER)