Güney Amerika ülkeleri: Dünya Kupası 2 yılda bir olursa katılmayız

FIFA'nın "Dünya Kupası 4 yılda bir değil 2 yılda bir yapılsın" teklifine Güney Amerika'dan veto geldi. Ülkeler, değişiklik durumunda turnuvaya katılmayacaklarını açıkladı.

Paraguay'daki CONMEBOL binası
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'na (CONMEBOL) bağlı 10 ülke federasyonu, FIFA Dünya Kupası'nın dört yıl yerine iki yılda bir yapılması planına itiraz etti. Ülkeler, Dünya Kupası'nın iki yılda bir düzenlenmesi durumunda turnuvaya katılmayacaklarını duyurdu.

Geçen haftalarda FIFA Başkanı Infantino'nun ziyaret ettiği CONMEBOL ülkeleri Paraguay'da toplandı. Dünya Kupası'nın iki yılda bir düzenlenmesi teklifini bir kez daha inceleyen ülkeler "FIFA tarafından gündeme getirilen değişiklik için hiçbir sebep, fayda veya gerekçe yoktur. Bunu göz önünde bulunduran CONMEBOL'u oluşturan on ülke, iki yılda bir düzenlenirse Dünya Kupası'na katılmayacaklarını teyit etti" açıklamasını yaptı. Ülkelerin duyurusunda "Söz konusu proje, dünyadaki en önemli spor etkinliklerinden birinin tarihini göz ardı ederek neredeyse 100 yıllık dünya futbol geleneğine sırtını dönüyor. CONMEBOL, şu anda yürürlükte olan Dünya Kupası'nı şartları ve sınıflandırma sistemleriyle desteklemektedir" ifadeleri kullanıldı.

AVRUPA DA İSTEMİYOR

UEFA ve Avrupa'daki bazı ülkeler de Dünya Kupası'nın dört yıl yerine iki yılda bir yapılmasını istemiyor.  Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) de FIFA Dünya Kupası'nın dört yerine iki yılda bir yapılmasının, futbol dışındaki branşların gelişimini baltalamasından endişelendiklerini belirtmişti.

Teklif aralık ayında oylanacak. (AA)