Güney Afrika'da madende asansör düştü: 11 işçi hayatını kaybetti

Güney Afrika'daki bir platin madeninde işçileri taşıyan asansörün düşmesi sonucu 11 kişi yaşamını yitirdi, 75 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Afrika'daki bir platin madeninde asansörü taşıyan halatta yaşanan sorun sonucu 11 maden işçisi hayatını kaybetti, 75 kişi yaralandı. Impala Platinum üst yöneticisi Nico Muller, yaşanan olayı 'şirket tarihindeki en karanlık gün' olarak nitelendirdi.

BBC'nin haberine göre, olaya ilişkin açıklama yapan şirket, çalışanların maden kuyusu içinde hareket etmesi için kullanılan asansöre bağlı halatta yaşanan bir durum sonucu asansörün birden bire aşağı doğru hareket etmeye başladığını bildirdi. 

ŞİRKET OLAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATTI

Güney Afrika, dünyanın en derin madenlerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Dünyanın önde gelen platin, altın ve diğer ham maddelerinin üreticilerinden olan Güney Afrika'daki madenler sık sık güvenlik endişeleri dolayısıyla gündem geliyor. 2022 yılında Güney Afrika'daki madenlerde yaklaşık 50 işçi ölümü yaşanmıştı. Bu sayı, bir önceki yıl 74'tü. 

Ülkedeki madenlerde son iş cinayeti, 27 Kasım Pazartesi günü Johannesburg'ün yaklaşık 100 kilometre kuzeybatısındaki Rustenburg'da bulunan platin madeninde meydana geldi. Impala Platinum şirketi, olayın neyden kaynaklandığının belirlenebilmesi için inceleme başlattıklarını duyurdu. Tüm maden faaliyetleri de askıya alındı. (DIŞ HABERLER)