Gündemdeki yayınevi: Yediiklim Yayıncılık

KPPS soru skandalı ile gündeme gelen Yediiklim Yayıncılık, 2003 yılında kuruldu. Türkiye’de 69 şubesi bulunan yayınevinin sahibi ve kurucusu Münir Çelik.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 2022 KPSS sorularının deneme kitaplarında yer almasıyla gündeme gelen Yediiklim Yayıncılık, “Yediiklim size yeter” sloganıyla 2003 yılında faaliyete başladı.

Web sitelerinde kendilerini “İnsan emeğine ve zamanına değer vererek ticari kaygılardan çok, başarılı olmayı ve öğrencilerimizi başarıya ulaştırmayı temel ilke edindik” sözleriyle tanımlayan yayınevine ilişkin internette çok fazla bilgi bulunmuyor.

19 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYOR, 69 ŞUBESİ VAR

KPSS, ALES, YDS, SPK, GYS, İş Güvenliği, Polis Akademisi ve JANA gibi alanlarda hem yayıncılık hem de kurs programları bulunan Yediiklim’in Türkiye genelinde Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 69 kentte şubesi bulunuyor.

Yediiklim, aynı zamanda kurmuş olduğu dağıtım ağı ile de Türkiye’deki tüm sınavlara yönelik kitap dağıtımı ve internet ortamında yaygın satış yapıyor.

YEDİİKLİM ŞU ANA KADAR NELER YAYINLAMIŞ?

Yediiklim, şu ana kadar eğitim bilimleri üzerine yayınlar hazırlamış. Yıllar içerisindeki yayınları arasında ağırlıklı olarak KPSS, ALES, YDS, Açık Öğretim sınavlarına yönelik Tarih, Coğrafya, İngilizce, Matematik, Biyoloji gibi alanlarda konu anlatımlı kitaplar, yaprak testler, soru bankaları ve deneme testleri bulunuyor. Ayrıca müdür ve müdür yardımcılığına ilişkin konu anlatımlı kitaplar hazırlayan Yediiklim, MEB’in uzman ve başöğretmen basamakları için açtığı eğitime karşı “MEB Öğretmenlik Kariyer Basamakları Uzman Öğretmenlik Konu Anlatımı” başlıklı kitabının basımını da gerçekleştirmiş.

‘DEVLETTEN 5 MİLYON TL BEDELLE İHALE ALMIŞ!’

Yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren Yediiklim Yayınlarının kurucusu ve sahibi ise Münir Çelik. Hakkında çok fazla bilgi bulunmayan Çelik’in başında bulunduğu Yediiklim'in, bu yıl içerisinde devletten ’Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Dil Sınavı’ soru kitapçığının basılması ve dağıtılmasına ilişkin ihale aldığı da son krizin ardından ortaya atıldı.

Halk TV’den Murat Ağırel’in paylaşımına göre maliyeti 16 milyon 737 bin TL olan bu ihaleye giden üç tekliften sadece Çelik’in başvurusu geçerli sayıldı. Buna göre Yediiklim bu ihaleyi 5 milyon 984 bin TL bedel ile almış. Yani KPPS sorularını sınava hazırlık kitaplarında basan bu yayınevi aynı zamanda yine ÖSYM tarafından düzenlenen başka bir sınavın soru kitaplarını da basmış. Yediiklim yayınlarının bugün iddialarla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

 

 

 

 

Etiketler ÖSYM KPSS Yediiklim