Berat Albayrak'tan Barış Terkoğlu'na suç duyurusu

Albayrak'tan Terkoğlu'na haberinden dolayı suç duyurusu: 'Halkı Albayrak’a karşı kışkırttı' denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Gazeteci Barış Terkoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun gerekçesi olarak Terkoğlu'nun Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) ile ilgili yaptığı haber gösterildi.

İktidara yakınlığı ile bilinen Hak-İş içerisinde yaşanan krizin perde arkasını anlatan söz konusu haberde Bakan Albayrak’a “hakaret edildiği”, haberin “halkı Albayrak’a karşı kışkırtmak için yapıldığı” öne sürüldü.

17 Eylül'de OdaTV’de “Erdoğan’ın Saray’a çağırıp fırçaladığı başkan kim?” başlığıyla yayımlanan haberde Hak-İş içerisinde yaşanan krizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girdiği ve parti yönetiminden konfederasyon ile ilgili gelen şikâyetler üzerine Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan’ı acil olarak Cumhurbaşkanı Sarayı’na çağırdığı belirtilmişti.

Haberde, Albayrak tarafından gündeme getirilen kıdem tazminatı konusunda Hak-İş yönetiminin hükümetin karşısında yer alan sendikalar ile birlikte hareket ettiği yorumu yapılırken, Albayrak’ın bu durumu Cumhurbaşkanı’na taşıyarak Hak-İş yönetimini şikâyet ettiği iddiasına yer verildi. Albayrak’ın avukatı Özel’in, suç duyurusu dilekçesinde, “Şüphelinin sorumlusu olduğu kurum siyasi çıkarım elde etmeye çalışmıştır” iddiası yer aldı. (HABER MERKEZİ)