Ölen hastanın cenazesi, tedavi masrafları gerekçesiyle ailesine verilmedi

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde vefat eden bir hastanın, tedavi ücreti ödenmediği için ailesine teslim edilmediğini söyledi. Annesinin cenazesini isteyen Sevgi Asenova, "Hastane yönetimi 80 bin TL ödemediğim takdirde cenazeyi vermeyeceklerini söyledi. Aylardır işsizim. Bu parayı ödeyebilmem mümkün değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, İstanbul'da Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde korona virüsü (Covid-19) tedavisi görürken vefat eden Temenuşka Asenova'nın cenazesinin ailesine verilmediğini belirtti. Aileden cenazenin verilmesi için 46 bin lira istendiğini aktaran Yarkadaş, "Verin cenazeyi... Ayıptır" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Barış Yarkadaş, Bulgaristan vatandaşı olan ve Göç İdaresi'nin verdiği süresiz ikametle Türkiye'de yaşayan Sevgi Asenova'nın tedavi masrafları gerekçesiyle annesinin cenazesini alamadığını aktardı.

'3 SAAT BEKLETİLDİ, SENET İMZALATILINCA HASTANEYE YATIŞ YAPILDI'

İstanbul'un Esenyurt ilçesinden Sevgi Asenova'nın, 77 yaşındaki annesi Temenuşka Asenova 9 gün hastaneye kaldırıldığını belirten Yarkadaş, hastanın ücret ödenemeyeceği söylendiği için 3 saat acil serviste bekletildiğini anlattı:

"Sevgi Hanım, kıymetli annesini Esenyurt Devlet Necmi Kadıoğlu Hastanesi ACİL Servisi'ne yatırmak istiyor. Ancak; istenen ücreti ödeyemeyeceklerini beyan edince, 77 yaşındaki Temenuşka Asenova, yaklaşık 3 saat serviste bekletiliyor. Genç kadın çaresizlik içinde kıvranırken aklına 184'ü aramak geliyor. 184'ün devreye girmesi üzerine hastane yönetimi 77 yaşındaki kadının yatışını yapacağını ancak masraflar için 'senet' imzalanması gerektiğini söylüyor. Sevgi Asenova bunun üzerine senedi imzalıyor ve annesinin hastaneye yatışı yapılıyor."

'ÖDEME YAPMAZSAM CENAZEYİ VERMEYECEKLERİNİ SÖYLEDİLER'

Sevgi Asenova'yla görüştüğünü söyleyen Yarkadaş, Asenova'nın sözlerini şöyle aktardı: "Önüme uzatılan senedi imzaladım. Annem yatırıldı. COVİD olduğu anlaşıldı. Ve tam 8 gün yoğun bakımda kaldı. Dün gece ise ömrü vefa etmedi, hakkın rahmetine kavuştu. Bugün cenazeyi almak için hastaneye gittim. Hastane yönetimi bana 80 BİN TL TEDAVİ MASRAFI OLDUĞUNU, PARAYI ÖDEMEDİĞİM TAKDİRDE CENAZEYİ VERMEYECEKLERİNİ söyledi. Ben aylardır işsizim. Hiçbir gelirim yok. Bu parayı ödeyebilmem mümkün değil. Annemin cenazesi şu an hastanede. Biraz sonra Kaymakamlığa gideceğim. Param yok."

Daha Asenova'dan istenen ücret 46 bin liraya düşürüldü. Aileye ölüm belgesinin verildiğini ifade eden Yarkadaş, "Asenova, hastanenin tedavi ücretini 80 binden 46 bine düşürdüğünü ve kendisine bu belgenin verildiğini söyledi. Ancak Asenova'nın parası YOK!" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrı yapan Barış Yarkadaş, "Anlattığım dram şu an devam ediyor. Bir evlat, annesinin naaşını alabilmek için çırpınıyor. Bu insanlık dramına derhal son verdirtin ve vicdanlarımızı bu ağır yükten kurtarın. Temenuşka Asenova da her yurttaşımız gibi son yolculuğuna uğurlansın" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)