Fakültesine silah çeken akademisyen istifa etti

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde çektirdiği silahlı fotoğraf ile gündeme gelen araştırma görevlisi Anıl Murat Varol istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

ANKARA - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne (SBF) araştırma görevlisi olarak atandıktan sonra, öğrenciliği sırasında SBF'ye silah doğrulttuğu fotoğrafla gündeme gelen ve tartışmalara neden olan Murat Anıl Varol görevinden istifa etti.

Fakültenin öğretim elemanları kadrosunda adının yer almaması üzerine telefonla görüştüğümüz Murat Anıl Varol, geçen hafta istifa ettiğini açıkladı. İstifası için fakülte yönetiminden kendisine herhangi bir baskı yapılıp yapılmadığını sorduğumuz Varol, herhangi bir biçimde baskı yapılmadığını söyledi. Varol, bundan sonraki meslek hayatında avukatlık yapacağını ya da idealindeki meslekler için sınavlara gireceğini belirtti.

Varol öğrenciliği sırasında sonradan oyuncak olduğunu iddia ettiği bir silahı Hukuk Fakültesi önünden SBF’ye doğrultmuş şekilde görüldüğü fotoğrafını sosyal medya hesabından, “Ahmet Haşim’in de dediği gibi: AĞIR AĞIR SIKACAKSIN BU MERDİVENLERDEN” diyerek paylaşmıştı. Varol’un, daha sonra SBF İşletme Bölümü Ticaret Hukuku Anabilim Dalı’na araştırma görevlisi olarak atandığı ortaya çıkmıştı.

'TWİTTER'A DÖNMEK İÇİN YAPTIM' DEMİŞTİ

Murat Anıl Varol, fakültenin mail grubuna gönderdiği ve öğretim elemanlarına seslendiği açıklamada, elinde tuttuğu silahın oyuncak olduğunu savunarak paylaşımı da, “yaklaşan vize sınavlarının zorluğunu belirtmek ve birkaç aydır kullanmadığı Twitter'a yeniden dönmek için” yaptığını iddia etmişti.

SBF Dekanlığı ise bir açıklama yaparak, araştırma görevlisi alım sürecinin her aşamasının mevzuatta ayrıntılı olarak düzenlenmiş kurallara ve objektif kriterlere göre gerçekleştirildiğini savunmuştu. Dekanlık, basın yayın organları aracılığıyla öğrendikleri görüntüyü hiçbir şekilde tasvip etmediklerini ve asla etmeyeceklerini, üniversitelerin ve bilimin bu türden görüntülerle anılmaması gerektiğini duyurmuştu.