Satterfield: ABD'li ilaç şirketleri Türkiye piyasasından ayrılabilir

Türkiye'nin ABD'li ilaç şirketlerine borcu olduğunu söyleyen ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield, "borcun ödenmemesinin sonuçları olacağını" söyledi. Satterfield, "Şirketler Türkiye piyasasından ayrılmayı ya da Türkiye riskini azaltmayı değerlendirecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ile ABD Ticaret Odası tarafından düzenlenen 38'inci Amerikan-Türk Konferansı'nda konuştu.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Türkiye'deki devlet hastanelerinin ABD ve diğer ülkelerdeki ilaç şirketlerine 2,3 milyar dolar borcu olduğunu söyleyen Satterfield, söz konusu borcun geçen yıl 230 milyon dolar civarında olduğunu belirtti.

Satterfield, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un bu konuyu geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüştüğünü, ödemelerin zamanında yapılmasına ilişkin düzenlemelerin gerçekleştirileceğine dair kendisine güvence verildiğini dile getirdi.

Bir yıl sonra ABD'li şirketlerden borç indirimi talep edildiğini ifade eden Satterfield, "borçların ödenmemesinin ya da ödemelerin eksik yapılmasının sonuçları olacağını" vurguladı. Satterfield, "Şirketler Türkiye piyasasından ayrılmayı ya da Türkiye riskini azaltmayı değerlendirecek. Bu da Türkiye'nin çıkarlarına hizmet eden bir istikamet değil" dedi.