Ankara'da sağlık çalışanlarına saldırıyla ilgili 2 kişi tutuklandı

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına saldıran ve haklarında arama kararı çıkartılan 9 kişiden 5'i gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Keçiören ilçesinde, silahlı kavgada yaralanan ve kaldırıldığı Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde vefat eden kişinin yakınlarının, sağlık çalışanlarına saldırarak, ameliyathaneye girmeye çalışmasıyla ilgili soruşturmada 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 5'i bugün gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada, gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten savcısı Lütfü Karakuş'a ifade veren şüphelilerden M.D.Ö. ile S.K. tutuklanması, Y.Ö., M.S.Ö. ve B.O. ise adli kontrol şartıyla salıverilmesi talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, şüphelilerden M.D.Ö. ile S.K.'yi, "kamu malına zarar verme" ve "görevini yaptırmamak için direnme" suçlarından tutuklarken, Y.Ö., M.S.Ö. ve B.O.'yu da adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

NE OLMUŞTU?

Bir berber dükkanında çıkan tartışmada Fırat Ö. ve Ahmet Ö, Emrah Keskin tarafından tabancayla vurulmuştu. Hastaneye yaralılardan Ahmet Ö, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Acil serviste bekleyen aileye haber verilmesinin ardından çok sayıda bağırıp, tehditlerde bulunmuş ve zorla canlandırma ünitesine girmeye çalışmıştı.

Sağlık çalışanları ise kendilerini bir odaya kapatarak, kapının arkasına sedyeler koyarak saldırganların içeriye girmesine engel olmaya çalışmıştı. Görüntüler, büyük tepki toplamıştı.

Görüntüleri ihbar kabul eden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında "kamu malına zarar verme" ve "görevini yaptırmamak için direnme" suçlarından soruşturma başlatmıştı. (DUVAR-AA)

‘Sağlıkçılar linç edilmekten korktular’‘Sağlıkçılar linç edilmekten korktular’

Sağlık çalışanlarına saldırı: Kendilerini odaya kapattılarSağlık çalışanlarına saldırı: Kendilerini odaya kapattılar