Gazeteciler Yıldız ve Dükel için 10 yıla kadar hapis cezası istendi

Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Yıldız, 12 Haziran'dan bu yana tutuklu bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel hakkında "Devletin güvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama" gerekçesiyle 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve astsubay E.B hakkındaki soruşturmayı tamamladı. İddianamede Yıldız ve Dükel ile bu isimlere bilgi temin ettiği iddia edilen E.B’ye "Devletin güvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçlaması yöneltildi. Savcı 3 ismi hakkında da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istedi. İddianame Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Yıldız, 12 Haziran günü çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, Dükel ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, gazetecilik faaliyetleri "delil" gösterilerek tutuklanmıştı. Yıldız'ın tutuklanmasına, Odatv'de yayımlanan ve hala erişime açık olan üç yazısı gerekçe gösterilmişti. (ANKA)