Düzce'de sağlık çalışanlarına ulaşım bedava

Düzce belediye meclisi tüm partilerin ortak kararı ile sağlık hizmeti veren kamu ve özel bütün sağlık kuruluşlarında çalışan personelin şehir içi ulaşımda ücretsiz yolculuk etmesini kabul etti.

Google Haberlere Abone ol

Atilla Gösterişli

DÜZCE - Düzce Belediyesi sağlık çalışanlarını şehir içi toplu ulaşımda ücretsiz olarak taşıyacak. Kamu ve özel sektörde çalışan tüm sağlık personellerine ilişkin karar, belediye meclisinde Cumhur ve Millet İttifakı'na bağlı üyelerin oybirliği kabul edildi.

Düzce Belediyesi, yeni ulaşım sistemi ile birlikte ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kart sisteminde sağlık çalışanlarına öncelik verdi. Belediye meclisinin eylül ayı toplantılarında Düzce Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün, sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin şehir içi toplu taşımadan ücretsiz yararlandırılması talebi gündeme geldi. Oybirliği ile kabul edilen karara göre Düzce’de çalışan sağlık personelleri 31 Aralık 2020 tarihine kadar şehir içi toplu taşımadan ücretsiz olarak yararlanabilecek. Uygulama için sağlık çalışanlarına ücretsiz seyahat kartı verilecek.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü

BAŞKAN ÖZLÜ: SAĞLIK ÇALIŞANLARINA BORÇLUYUZ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, pandemi süreci içinde sağlık personelinin büyük bir özveri ile çalıştığını belirterek “Sağlık çalışanlarına hayatımızı borçluyuz. Kimse onların kendi hayatlarını ortaya koyarak çalışmasını görmezden gelemez" dedi. Özlü, 1 hafta önce belediye şehir içi ulaşım sistemini revize ettiklerini de ifade etti ve “Belediye toplu taşıma sistemini yeniden ele aldık. 114 adet 6 metrelik yeni araçlar aldık ve bunları ulaşıma kattık. Bundan böyle vatandaşlarımız daha hızlı ve güvenli bir şekilde taşınacak” diye konuştu.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: 2 BİN 777 SAĞLIK PERSONELİ VAR

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz merkezde bin 590'i kamu sektöründe, 769'u Düzce Üniversitesi'nde, 418'i özel sektörde olmak üzere 2 bin 777 sağlık personelinin görev yaptığını açıkladı. Yılmaz, Düzce Belediye Meclisi'nin sağlık personelinin toplu taşımadan ücretsiz yararlandırılması kararının takdirle karşıladıklarını belirtti.

SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI YASALAR UYGULANSIN

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Düzce İl Temsilcisi Cemal Yılmaz da bir açıklama yaparak sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti bir kez daha kınadı. Yılmaz, basın açıklaması yaparak şiddete karşı yasaların uygulanması gerektiğini ifade etti ve “Hâlâ hemen her gün sağlıkta şiddet sürmektedir. Şiddetin son bulması için yasalar gerektiği gibi uygulanmalıdır. Biz sağlık emekçileri şiddetsiz bir ortamda hizmet üretmek istiyoruz. Sonuç olarak sağlık emekçileri, ölüyor, azalıyoruz. İş yükü altında arkadaşlarımız tükeniyor, tükenmişlik sendromu yaşıyorlar. Diğer yandan da uğranılan şiddet dolayısıyla işe bin bir düşünceyle gidiyorlar” dedi.