Koca: Kayıtlar ve arkadaşlarımızın beyanı olayın ciddiyetini ortaya koydu

Sağlık Bakanı Koca, hasta yakınlarının saldırısından kapıya barikat kurarak kurtulan Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Sağlık çalışanlarıyla görüşen Koca, "Kamera kayıtları, arkadaşlarımızın beyanı olayın ciddiyetini ortaya koymuştur. Konunun takibinde kararlıyız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hasta yakınlarının şiddetine maruz kalan Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi personelini ziyaret etti.

Ziyareti Twitter hesabından paylaşan Koca, "Keçiören EAH Acil Servisindeki arkadaşlarımı ziyaret ettim. Emniyet güçlerimizce incelenen kamera kayıtları, arkadaşlarımızın beyanı olayın ciddiyetini ortaya koymuştur. Cumhuriyet Başsavcılığımız süreci başlatmıştır. Sağlık camiası olarak üzgün ve konunun takibinde kararlıyız" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dün getirilen ve silahlı çatışmada yaralanan kişi, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Hasta yakınları ise hastaneye zarar verdi ve acil serviste görevli sağlık çalışanlarına saldırmaya çalıştı. Sağlıkçılar saldırıdan, kendilerini bir odaya kapatıp, sedyelerle kapıya barikat kurarak kurtuldu.

Sağlık çalışanlarına saldırı: Kendilerini odaya kapattılarSağlık çalışanlarına saldırı: Kendilerini odaya kapattılar

Sağlık çalışanlarıyla görüşen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şube Eş Başkanları Kubilay Yalçınkaya, saldırıyı şöyle anlattı:

"100’e yakın kişinin o an hastanede olduğu ifade ediliyor. Yaşanan ölümün ardından hem hastaneye zarar veriyorlar hem de hastanede çalışanlara zarar vermeye çalışıyorlar. O sırada olay başlar başlamaz sağlık personeli kendilerini güvenli bir alana atıyorlar. Bir de güvenlik personeli etten duvar örüyor sağlık çalışanlarının alanına girilmesin diye. Güvenlik başarılı oluyor ama psikolojik şiddet boyutu devreye giriyor ve sağlık çalışanları büyük tedirginlik yaşamışlar. Ortada silahlar da olunca tedirginlikleri iyice artmış."

‘Sağlıkçılar linç edilmekten korktular’‘Sağlıkçılar linç edilmekten korktular’

Ankara Valiliği'nin saldırıyı, "tartışma" şeklinde lanse etmesi eleştirilmişti. Valilik açıklamasında "Yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma, fiziki saldırıya dönüşmeden görevlilerimizle önlenmiş olup, sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır" denilmişti.

Koca'nın açıklaması da "Hasta yakınları, vefat etmiş olan hastalarını görmek için içeri girmek istemiştir. Kalabalık grubun canlandırma odasına, şartları zorlayarak girmek istemesi üzerine; görevli sağlık çalışanları, örneği çok görülen şiddet olaylarından bir yenisinin yaşanacağı endişesi ile kapıyı kapalı tutmaya ve hasta yakınlarını engellemeye çalışmıştır" ifadeleri nedeniyle eleştirildi.