Gazeteci Andre Vltchek ölü bulundu

Bir süredir Türkiye'de bulunan ABD vatandaşı gazeteci Andre Vltchek, aracında ölü bulundu. Olay kayıtlara 'şüpheli ölüm' olarak geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belgeselci ve araştırmacı gazeteci Andre Vltchek İstanbul'da ölü bulundu. 57 yaşındaki Vltchek'in ölümü 'şüpheli ölüm' olarak kayıtlara geçti.

Samsun'dan kiraladığı VIP araçla İstanbul'a gelen Vltchek, Beyoğlu ilçesi Karaköy Kemankeş Sokak'ta aracının içinde ölü bulundu. Soruşturma sürerken Vltchek'in eşi ve şoförlerin ifadesi alınıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

140'TAN FAZLA ÜLKEYİ GEZDİ 

Eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier de geçen yıl11 Kasım'da Karaköy'deki ofisinin önünde ölü bulunmuştu.

SSCB'nin Leningrad şehrinde dünyaya gelen Vltchek, ilerleyen yıllarda ABD vatandaşlığına geçmişti. ABD'nin yanı sıra Şili, Peru, Meksika, Vietnam, Samoa ve Endonezya gibi ülkelerde de bir süre yaşamını sürdüren gazeteci, 140'tan fazla ülkeye seyahat etti. Vltchek, Rusya'nın Sesi, Çin Uluslararası Radyosu, France 24 ve Türkiye'den Ulusal Kanal gibi televizyon ve radyo kanallarında yayın yapan; Der Spiegel, The Guardian, ABC News gibi birçok gazete için yazılar kaleme aldı.

'TÜRKİYE'YE AŞIK OLDUM'

Vltchek, 10 gün önce Aydınlık gazetesine konuşmuş ve korona virüsü salgınının uluslararası etkilerini, Çin, Rusya ve ABD'nin durumunu değerlendirmişti. Vitchek "Türkiye ile ilişkim 25 yıl öncesine, Yugoslavya savaşıyla ilgili haberler yaptığım ve savaşın psikolojik etkilerinden sıyrılmak için Viyana’ya gittiğim döneme dayanıyor. İlk andan itibaren Türkiye’ye aşık oldum. Fakat bu sevgim oldukça karmaşık. Bir sanatçı olarak, bir romancı olarak dünyadaki en güzel mekanlardan biri olan İstanbul’u seviyorum. Bu kente aşığım. Fakat problem şurada: Türkiye politik olarak çok karmaşık. Söz konusu Çin ise ne bekleyeceğinizi bilirsiniz. Söz konusu olan Amerika ise ne bekleyeceğinizi bilirsiniz. Türkiye sürekli değişir. Türkiye’de çok yazdım fakat hiçbir zaman bütünüyle anlayamadım" diye konuşmuştu.

Andre Vltchek'in birçok kitabı ve belgesel filmi de bulunuyor. (HABER MERKEZİ)