Niğde depreminde 7 ev hasar gördü

Niğde'de meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 7 evde hasar oluştu. Vali Şimşek "Bazı evlerde çatlak şeklinde hasarlar var. Yıkılan binamız yok. Vatandaşlarımızda biraz panik var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Niğde'nin Bor ilçesi Obruk köyünde dün saat 22.08'de 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Sarsıntının ardından yapılan incelemelerde 7 evde çatlaklar olduğu tespit edildi.

.

Obruk köyünde yaşayan Ramazan Altunkaya, evde otururken deprem olduğunu ve sarsıntının 7-8 saniye sürdüğünü söyledi. Bir anda sallanmaya başladıklarını ve elektriğin kesildiğini belirten Altunkaya, "Duvarlardan, kolondan bir anda üzerimize sıva dökülmeye başladı. İçeriden zor kaçtık. Köyde sadece evlerde hasar var" dedi.

Köylülerden İbrahim Altunkaya da depremin kısa sürdüğünü ve hemen dışarıya çıktıklarını belirterek, "Duvarlar çatladı. Köyde birkaç evde hasar olduğunu söylediler. Köye jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Şükürler olsun can kaybı yok" diye konuştu.

Emine Altunkaya ise deprem anında çok korktuğunu, evin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu ifade etti.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, köydeki incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, depremde can kaybının olmadığını söyledi. Şimşek "Bazı evlerde çatlak şeklinde hasarlar var. Yıkılan binamız yok. Vatandaşlarımızda biraz panik var ama bütün imkanlarımızla yanlarında olacağız" dedi.

Köyde, AFAD, UMKE, itfaiye evlerde hasar tespiti yaparken, birçok kişi geceyi sokakta geçirdi.

Etiketler deprem Niğde