10 Ekim anıtı projesi hayata geçirilecek

Meslek örgütleri, 'Emek, Barış ve Demokrasi' sloganıyla geldikleri Ankara Garı önünde IŞİD’in bombalı saldırısı sonucu ölen 103 kişinin anısına yapılacak ‘10 Ekim Anıtı’ için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la görüştü. Meslek örgütleri görüşmenin ardından anıtın yapılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen saldırının ardından hayatını kaybedenlerin anısına anıt ve meydan düzenlemesi yapılması kararı hayata geçirilecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi’nin 15 Ekim 2015 tarihindeki oturumunda alınan kararı uygulamak için harekete geçti.

Anıt yapımı için TTB, KESK, TMMOB ve DİSK’in temsilcilerinin katılımıyla 21 Eylül 2020 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın makamında bir toplantı düzenlendi.

Meslek örgütleri tarafından yapılan açıklamada anıt yapımı için belediyenin harekete geçtiği belirtilerek toplantıya katılan isimler şu şekilde sıralandı:

“Yarışma Düzenleme Kurulu üyeleri TTB Genel Başkanı Sinan Adıyaman, TMMOB 2. Başkanı Selçuk Uluata, Şehir Plancıları Odası Başkanı Orhan Sarıaltun, Yarışma Jürisi Sözcüsü ODTÜ Mimarlık Fakültesi Eski Dekanı Prof.Dr. Güven Arif Sargın, Konfederasyonumuz KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşkun, Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehirclik Dairesi Başkanı Ertuğrul Candaş, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Av. Bülent Yücetürk ve Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin”

Toplantıda, TTB, KESK, TMMOB, DİSK ve 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Anıt Meydanı ve Anma Yeri Uluslararası Fikir ve Tasarım Projesi Yarışması’nda” derece alan projeler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a sunuldu. (DUVAR)

10 Ekim davası: Katliamın emrini veren şeyh iddianamede yok10 Ekim davası: Katliamın emrini veren şeyh iddianamede yok