Çorum Belediyesi tarihi yapılara reklam panosu astı

Çorum Belediyesi, şehir merkezinde bulunan kültür varlığı kapsamında bulunan iki binaya belediye reklamı astı. Reklamlar için tarihi binalara çelik profil çakıldı.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Çorum’da yeni açılan Recep Tayyip Erdoğan Caddesi'nde bulunan, çivi çakmanın yasak olduğu "Korunması Gerekli Tescilli  Yapı"lara Çorum Belediyesi tarafından reklam asıldı. Reklam afişleri için tarihi yapıların her iki tarafına zarar verecek şekilde vidalarla çelik profiller çakıldı.

BİNALAR  2863 SAYILI  YASA KAPSAMINDA

Çorum Belediyesi, tarihi yapılara Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan izin almadan tabela çakarken, binalarda ciddi hasarlar meydana geldi. Söz konusu binalar 2863 sayılı yasa kapsamında kültür varlığı olarak tescilli bulunuyor. Kültür ve Tabiat Varlığını Bozma Suçu, kapsamında korunması gerekli taşınmaz nitelikteki tarihi eserlerin yıkılmasına, bozulmasına, tahribine, yok olmasına veya zarara uğramalarına kasten sebebiyet verenler iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar para cezasıyla cezalandırılıyor.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Çorum belediye başkan yardımcısı İsmail Yağbat, Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ndeki belediyenin reklam tabelasını astıkları söz konusu iki binanın 'Korunması Gerekli Tescilli Yapılar' olup olmadığını bilmediğini belirterek yanlış bir uygulama varsa düzeltileceğini söyledi.