Halil Sezai tutuklandı

Komşusu Hüseyin Meriç'i darp eden şarkıcı Halil Sezai, savcılık talimatıyla polis eşliğinde adliyeye getirildi. Savcı, ifadesinin ardından şarkıcıyı 'silahla kasten yaralama' ve 'silahla tehdit' suçlarından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Hakimlik Sezai'nin tutuklanmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Tuzla ilçesinde komşusu Hüseyin Meriç'i darp ettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve savcılığın talimatıyla mevcutlu bir şekilde ifadeye çağrılan Şarkıcı Halil Sezai Paracıkoğlu, öğleden sonra adliyeye getirildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca mevcutlu bir şekilde getirilmesi talimatı verilen Paracıkoğlu, Anadolu Adalet Sarayı'nda avukatı da eşlik etti. Paracıkoğlu, ifadesi alınmak üzere Basın Suçları Soruşturma Bürosunun bulunduğu kata çıkarıldı.

Savcı, ifadesinin ardından şarkıcıyı 'silahla kasten yaralama' ve 'silahla tehdit' suçlarından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. Talebi kabul eden Halil Sezai Paracıkoğlu, nöbetçi tutuklandı.

AK PARTİ VE HÜKÜMET DEVREYE GİRDİ

Öte yandan olaya AK Parti ve hükümet yetkilileri de müdahil oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri, Hüseyin Meriç ve oğlu Mesih Meriç Behkam ile görüştü. Bakanlık yetkilileri, Hüseyin Meriç'i Tuzla'daki evinde ziyaret ederek durumu hakkında bilgi aldı.

Hüseyin Meriç'in oğlu Mesih Meriç Behkam görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının durumunun daha iyi olduğunu ve sakinleşmesini beklediklerini söyledi. Behkam, "Şikayetimizin nedeni, beni ölümle tehdit ettiler. Burası müstakil bir ev değil. Dört ev var, alan ortak alan. Bu adamlar kanunsuzca bir ev sahibini ikna etmişler. Onu aradım. 'Korona var. İki kız çocuğum var. Olur mu?' dedim. Ev sahibi komşusuna böyle yapmaz" dedi.

'VİLLASINDA BİZDEN İZİNSİZ ÇEKİM YAPAMAZ'

Behkam, belediye ekiplerinin de, Halil Sezai'nin villasında, kendilerinden izin almadan çekim yapamayacağını söylediğini aktardı.

'KORUMA VERECEKLER'

Şarkıcı Halil Sezai'den daha önce de şikayetçi olduklarını belirten Behkam, şunları söyledi: "Dün benim çıkmamı beklemişler. Biz evimizin her tarafına ses alan kameralar koyduk. Çünkü bu adam bizim evimize bir kere daha girdi. Babam şikayetçi oldu. Kanun işliyor. Biz bunun böyle bir şey yapacağını düşünmedik. Benim çıkmamı bekliyorlarmış.  Devletimiz sağ olsun koruma verecek. Çocukları ve torunlarıyla yaşamak isteyen 70 yaşında bir insan var. Normal bir insan olarak burada film çekilmesini istemez."

Hüseyin Meriç ise bir tv kanalına yaptığı açıklamada, "Defalarca darbedildim, ben elimi bile kaldırmadım, savunmaya bile geçmedim. Sanatçı kendisi, topluma örnek olmalıydı. Şu anda iyiyim bu topluma çok kötü bir örnek, yaşlı olup olmamın bir önemi yok yapmaması gereken bir hareketti" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: GÜNDEMDE TUTACAĞIZ

Hüseyin Meriç'in bir başka ziyaretçisi ise AK Partili Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı oldu. Hüseyin Meriç'e her türlü desteği vereceklerini belirten Yazıcı, konuyu gündemde tutacaklarını söyledi.

HALİL SEZAİ: İÇİP İÇİP BİZE KÜFÜR ETTİ, SİLAH GÖSTERDİ

Halil Sezai ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kavga ettiğini doğrularken, darbedilen kişinin kendilerini sürekli taciz ve tehdit ettiğini ileri sürdü.

Halil Sezai, dün şu paylaşımda bulundu:

"İkiz bir villada yan komşumuz oluyor kendileri. Oğlu ile beraber yaşıyorlar. Biz yönetmenimiz Aytaç Ağırlar ile beraber orada 6 kişilik bir ekiple YouTube formatı hazırlıyoruz. Yemek talk showu. Konuk alıyor, yemek yapıyor, sohbet ediyoruz. Fakat maalesef 5 aydır bir bölüm bile çekemedik. Maddi zararı geçtim, manevi olarak burnumuzdan getirdi. Çünkü burada 65 yaşındaki ağabeyimiz yönetmenimiz ile olan husumetinden dolayı bize programı çektirmemeye yemin etmiş. Bağıra çağıra öyle söylüyor 5 aydır. Başardı da zaten sonunda."

Halil Sezai, 5 ay boyunca söz konusu kişinin içip içip kendilerine küfrettiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Biz ya sabır çekmekten başka bir şey yapmadık, ilk zamanlardaki sofra muhabbetlerimizin hatırına. İki senelik komşuluk geçmişi içinde çok yiyip içip, muhabbet etmişliğimiz vardır. Arasının bozulduğu yönetmenimiz Aytaç yüzünden sabahtan akşama kadar müzik açan, evde değilken bile kurduğu düzenekle uzaktan yayın yapıyordu. 65 yaşındaki ağabeyimiz şimdi çıkmış her yerde konuşuyormuş. Varsın konuşsun. Silah göstermelere, bahçeye 30 tane adam yığmaya falan girmiyorum bile. Çiçekle gittiğim evde sonuç buna dönüştü.

'GÖRÜNTÜLERİ KIRPARAK VERDİLER'

Görüntüleri kırpmak, kendi küfürlerini, hakaretlerini, yumruklarını kesmek zaten beni şaşırtmadı. Bunların hepsi dün anlatıldı gerekli mercilere. Benim yaptığım şey de hayvanlık buna söyleyecek bir lafım yok. Beni bilen bilir, aşırı sabırlı ve sakin bir insanımdır ama bu raddeye gelmemin de bir süreci var. Üzgün müyüm? Hem de çok. Değmezdi bu mafya hikayelerini ballandıra ballandıra anlatan, parasıyla her şeyi, herkesi satın alabileceğini düşünen ağabeyimiz için. Ben bilmiyor muyum bu sitenin 50 kamerası olduğunu, biliyor muyum magazin magazin gezeceklerini, beni ve ailemi çok kötü bir pozisyonda bırakacaklarını? Elbette biliyorum. Ama dayanamadım işte. Taş olsa çatlardı aylardır süren bu kadar ağır küfür ve tacize."

Gerekli adli başvuruların yapıldığını aktaran Halil Sezai, "Savunulacak bir tarafım yok. Olan oldu. Çok üzgünüm. Herkesten özür diliyorum. Kendisinden de özür diliyorum. Her ne olursa olsun yapmamam gereken bir şeydi." cümlesi ile sözlerini tamamladı.

AVUKATI: SON DERECE ÜZGÜN

Sezai bugün avukatı aracılığıyla yeni bir açıklama yaparak şunları söyledi:

"Öncelikle müvekkilimizin, dün sabah saatlerinde yaşanan talihsiz olayın merkezinde yer aldığı için son derece üzgün ve pişman olduğunun bilinmesini isteriz. Şiddetin ne fiziksel ne de psikolojik hiçbir türü kabul edilemeyeceği gibi, hiçbir makul gerekçesi de olamaz. Müvekkilimiz, kamuoyuna karşı olan mahcubiyeti ve şiddetin hiçbir makul açıklaması ve gerekçesi olamayacağına dair inancı sebebi ile konuşmama kararı almıştır.

GÖRÜNTÜLERİN ÜZERİNDE OYNANDI

Müvekkilimiz kararına sadık kalacağını beyanla; yalnızca, üzüntü ve pişmanlığını dile getirmek, kamuoyundan özür dilemek ve yaşanan talihsiz olayın esasında medyaya servis edildiği gibi gerçekleşmediğini beyan etmek istemiştir. Olayla ilgili şahısların, olaya ilişkin görüntüleri ellerinde bulundurmalarının avantajı ile bilinçli ve manipülatif bir şekilde görüntüler üzerinde oynayarak (kesip-düzenleyerek) yaşananları farklı şekilde lanse etmeye çalıştığının, bu amaçla görüntülerin medyaya bu şekilde servis edildiğinin bilinmesini isteriz."

Bu şekilde medyaya servis edilen görüntülerde ilgili şahsın küfürleri, tehditleri ve müvekkile uyguladığı şiddete ilişkin kısımların kesildiğine dikkat çekmek isteriz. İlgili şahıs daha önce de sarhoş bir şekilde müvekkilin yaşlı annesine ağza alınmayacak küfürler ve tehditler savurmuştur. Olayın esasen nasıl geliştiği yargılama sürecinde ortaya çıkacaktır ancak kısaca kamuoyunu bilgilendirmek gerekir ise; talihsiz olay müvekkilimizin yönetmeni Murat Aytaç Ağırlar’ın bahçesinde gerçekleşmiştir, ilgili şahıslar da Murat Aytaç Ağırları’ın komşusudur.

İlgili şahıslar, Murat Aytaç Ağırlar ile süregelen şahsi problemleri sebebi ile uzun süredir Murat Aytaç Ağırlar ile yapmaya çalıştıkları projenin çekimleri sırasında her seferinde yüksek ses ile kayıt/müzik açarak elinde içki şişeleriyle yönetmene ve müvekkilin annesine küfürler savurmak suretiyle defalarca rahatsız etmiş; projenin çekimine ve işlerini yapmalarına engel olmuşlardır.

'SON KEZ KONUŞMAK İSTEDİLER'

Müvekkilimiz ve yönetmeni ilgili şahısları bu hususta defaatle uyarmasına rağmen ilgili şahısların tutumunda herhangi bir değişiklik olmadığı gibi aksine tacizleri artarak devam etmiştir. Müvekkil ve Murat Aytaç Ağırlar işlerinin daha fazla sekteye uğramaması adına yeni bir adres arayışı içine girmiştir. Arkadaşları tarafından önerilen başka bir kiralık yeri görmeden önce; ilgili şahıslar ile eskiden kaynaklanan samimiyetine güvenerek orta bir yol bulunabilir ise yeni bir yer kiralamalarına gerek kalmayacağı düşüncesi ile son kez ilgili şahıslarla konuşmak istemiştir.

'SİLAHLA TEHDİT ETTİLER'

Bu amaçla ilgili şahıslarla görüşmeye giden müvekkilimiz, ilgili şahısların sinkaflı hakaret ve tehditleri ile karşılaşmıştır. Bunun üzerine taraflar arasında arbede yaşanmıştır. Arbedenin akabinde müvekkilimiz ve arkadaşları araçlarına binerek olay yerinden uzaklaşmaya çalışmış ancak birkaç sokak ötede ilgili şahıslar, deyim yerinde ise eşkıya gibi arabanın önünü keserek sinkaflı hakaret ve silahla tehditlerde bulunmuşlardır."

NE OLMUŞTU?

Tuzla'da bir sitede 2 villayı film çekimi için kiralayan Halil Sezai ile yan villada yaşayan Hüseyin Meriç (66) arasında tartışma çıkmıştı. Yaşanan tartışma sırasında darbedildiğini belirten Meriç, şikayetçi olmuştu. Bunun üzerine kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, Halil Sezai Paracıkoğlu'nu Kadıköy'deki evinde gözaltına almıştı.

Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan Paracıkoğlu, serbest bırakılmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Halil Sezai Paracıkoğlu'nun mevcutlu şekilde adliyeye getirilerek ifadesinin alınması talimatını vermişti.

5 SUÇTAN İFADESİ ALINDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı hakkındaki soruşturmanın dosyaya giren görüntüler ve alınan beyanlar doğrultusunda genişletildiğini, şüphelinin "silahla kasten yaralama", "hakaret", "konut dokunulmazlığını ihlal" ve "tehdit" suçlarından savcılıkça ifadesinin alınacağını bildirmişti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Meriç'i ziyaret etti.  Bakanlık, açıklamasında "Kendisinin talepleri dahilinde bakanlığımız konuyu takip edecektir" denildi. (İSTANBUL/AA-HABER MERKEZİ)