Hidayet Türkoğlu'ndan Beyaz TV'ye tepki: Bu yanlıştan dönün

Eski basketbolcu ve Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Rasim Ozan Kütahyalı'nın tekrar televizyona çıkmasını eleştirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in yönetimindeki Beyaz TV'ye seslenen Türkoğlu, "Beyaz TV'nin bu yanlıştan acilen dönmesini istiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'de tekrar programa başlamasına tepki gösterdi. Üç yıl önce aynı programda Boşnaklara yönelik hakaret içerikli sözleri nedeniyle işine son verilen ve hakkında dava açılan Kütahyalı'nın ekrana dönmesini eleştiren Türkoğlu, "Mahkemece suçlu bulunan bu şeref yoksunu Rasim Ozan Kütahyalı'yı tekrar programa çıkararak hata yapan Beyaz TV'nin bu yanlıştan acilen dönmesini diliyorum" mesajını paylaştı.

Kütahyalı, kısa bir süre önce kanalda katıldığı programa geri dönmüş ve canlı yayına katılmıştı.

Türkoğlu, olayın ilk gerçekleştiği dönemde de Kütahyalı'ya tepki göstermiş ve "Onun gibilerini hak etmiyoruz" demişti.

Ne olmuştu?

Rasim Ozan Kütaylı, Kasım 2017'de Beyaz TV'de katıldığı spor programında Boşnaklara yönelik ırkçı ve cinsiyetçi sözler söylemiş, daha sonrasında kanaldaki işine son verilmişti. Ardından RTÜK, Beyaz TV'ye 5 kez program durdurma cezası vermişti.

Hakkında dava açılan ve yakalama kararı çıkarılan Kütahyalı, Ağustos 2019'da ekranlara dönmüş ve özür dilemişti. 5 gün sonra ise Beyaz TV’nin Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, Kütahyalı’nın Beyaz TV’deki işine son verildiğini duyurmuştu.

İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kütahyalı’ya Eylül 2019'da “halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 10 ay hapis cezası verilmişti. Kütahyalı savunmasında "Bedeli ne ise en ağırını çekmek istiyorum. Şuursuzca söyledim” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)