Gezi davasında beraat talebine ret

Gezi davasında yargılanan oyuncular Mehmet Ali Alabora ve Pınar Öğün, gazeteci Can Dündar, Açık Toplum Vakfı çalışanı Gökçe Yılmaz, yazar Handan Meltem Arıkan, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Koordinatörü Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ve sivil toplum kuruluşu çalışanı İnanç Ekmekçi'nin beraat talepleri reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi Davası’nın 18 Şubat'ta yapılan 6’ncı duruşmasında 16 sanıktan 9'u tüm suçlamalardan beraat etti. Yurt dışında oldukları için dosyaları ayrılan oyuncular Mehmet Ali Alabora ve Pınar Öğün, gazeteci Can Dündar, Açık Toplum Vakfı çalışanı Gökçe Yılmaz, yazar Handan Meltem Arıkan, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Koordinatörü Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ve sivil toplum kuruluşu çalışanı İnanç Ekmekçi’nin ise ilk duruşması bugün yapıldı.

Diken'den Canan Coşkun'un haberine göre İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıkların dört avukatı katıldı. Gökçe Yılmaz’ın avukatı Bahri Belen, Açık Toplum Vakfı’nın yöneticileri hakkında mahkemenin beraat kararı verdiğini anımsatarak, müvekkilinin de derneğin bir çalışanı olduğunu söyledi ve müvekkili hakkında derhal beraat kararı verilmesini talep etti.

Diğer avukatlar da müvekkillerinin ifadesinin alınması için istinabe yoluyla alınmasını talep etti. (Bir davanın görülmekte olduğu mahkemeye gönderilmek üzere, başka bir yerde bulunan tanığın ifadesinin, bulunduğu yerdeki mahkemece alınması)

Mahkeme, avukatların beyanlarından sonra savcının bir talebi olup olmadığını sordu. Savcı da davada yargılanan kişiler hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenmesini talep etti. Mahkeme de istinabe ve derhal beraat taleplerini reddederek bir sonraki duruşmanın 14 Ocak 2021’de yapılmasına hükmetti.

Aynı mahkeme, 18 Şubat’ta ana davada Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Yiğit Aksakoğlu ve Yiğit Ali Ekmekçi’nin tüm suçlardan beraatına karar vermiş, Kavala hakkında da tahliye kararı vermişti. Kavala, cezaevinden çıkarılmadan daha önce tahliye edildiği bir soruşturmadan tekrar gözaltına alınarak tutuklanmıştı.