CHP heyeti Polatlı’da: İnsanlar canını zor kurtarmış

CHP heyeti, hafta sonu Ankara’da yaşanan kum fırtınasının vurduğu Polatlı’da incelemelerde bulundu. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, 10 köyün hasarlı olduğunu ifade ederek, “Mevsimlik tartım işçileri canlarını zor kurtarmış” dedi. Bölge halkının desteğe ihtiyacı olduğunun altını çizen Taşcıer, “Bölgeye çadır kuran AFAD, iki ay sonra çadırları geri istiyor. Mevsimlik tarım işçilerinin insani yaşam koşulları sağlanmalı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Gamze Taşcıer’in de aralarında bulunduğu parti heyeti, hafta sonu Ankara’da yaşanan kum fırtınasının vurduğu Polatlı’da incelemelerde bulundu.

10 KÖY HASARLI: MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ CANLARINI ZOR KURTARMIŞ

Polatlı’nın köylerine giden ve mevsimlik tarım işçileri ile görüşen CHP heyeti, büyük bir tehlike atlatan ve maddi kayıp yaşayan vatandaşların sorunlarını dinledi. Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, kum fırtınası sonucu 10 köyün hasar gördüğünü, altı köydeki hasarın büyük olduğunu belirterek “Ankara Büyükşehir Belediye’mizin yaptığı ve bundan sonraki süreçte yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi alarak köy muhtarlarımıza ilettik. Köylerde gördüğümüz eksiklikleri not edip ilgili birimlere aktardık. Burada çadırlarda yaşamak zorunda kalan mevsimlik tarım işçileri canlarını zor kurtarmış. Çadırları büyük ölçüde sökülerek uçmuş. Fırtına vurduğunda büyükler tarladayken çocuklar da çadırlardaymış. Neyse ki can kaybı olmadı, ancak zaten büyük zorluklarla yaşam mücadelesi veren insanların desteğe ihtiyaçları var” ifadelerini kullandı.

AFAD ÇADIRLARI GERİ İSTİYOR

AFAD tarafından çadır dağıtımının yapıldığını ancak çadırların iki ay sonra geri istendiğini belirten Taşcıer, “Geçici çözüm bile fazlasıyla geçici. Burada insanlar gerçekten çok zor şartlar altında yaşıyor, çocuklar yalın ayak geziyor, yoksullukla mücadele ediyorlar. Kalıcı olmayan bir yöntemle çadır dağıtıyorlar onu da geri istiyorlar. Burada yaşayan insanlar için başlarını bir kumaş parçasının altına sokabilmek bile lüks. Mevsimlik tarım işçilerinin bir an önce insani yaşam koşulları sağlanmalı” dedi. (DUVAR)