HDP Milletvekili Remziye Tosun'a 10 yıl hapis

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Sur'daki çatışma sürecinde evini revir olarak kullandırdığı ve PKK'lilere yardım ettiği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Milletvekili Remziye Tosun'a, Diyarbakır'da yargılandığı davada "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.

Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya Remziye Tosun katılmazken, PKK'den ayrılarak teslim olan İbrahim Halil Koyuncu tanık olarak dinlendi. Koyuncu ifadesinde Tosun'un kendisinin dağa gitmesine aracılık ettiğini söyledi. Sur'daki çatışma sürecinde yakalandıkları belirtilen 7 ayrı kişi de Remziye Tosun'un yaralananları evinde tedavi ettiği yönünde ifade verdi.

12 YIL CEZA 10 YILA DÜŞÜRÜLDÜ

Mahkeme heyeti de Tosun'un Sur'daki çatışma sürecinde Valiliğin yaptığı sivillerin bölgeden çıkması yönündeki çağrılara uymayarak PKK'lilerin yemek, ilaç ve benzeri lojistik ihtiyaçlarını giderdiğinin, yaralıların tedavisi için evini revir olarak kullandırdığının belirlendiği gerekçesiyle Tosun'u 12 yıl hapisle cezalandırdı. Mahkeme cezayı daha sonra 10 yıla indirdi.

Hakkında Trabzon'da Eren Bülbül cinayetini işlediği açıklanan PKK'li Mehmet Yakışır'ın Diyarbakır'daki cenaze törenine katıldığı için de ayrıca bir soruşturma dosyası daha bulunan Remziye Tosun, ceza aldığı davada 1,5 yıl tutuklu yargılandıktan sonra 24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilerek cezaevinden çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)