Düzce Valiliği: Karantinaya uymayanlar yurtlara alınacak, masrafları tahsil edeceğiz

Düzce’de karantina kurallarına uymayan kişiler Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlara alınacak. 14 günlük karantina süresi içinde yurtta barınma ve diğer masraflar da bu kişilerden tahsil edilecek.

Google Haberlere Abone ol

Atilla Gösterişli 

DÜZCE- Düzce’de Covid-19 testi pozitif çıkan ve evde izolasyon altında olması gereken kişilerin sosyal yaşamda olması üzerine Valilik tarafından ek tedbirler alındı. Buna göre, karantinaya uymayan kişilerin Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına alınarak karantina sürelerinin yurtlarda geçireceği belirtildi. Düzce Valisi Cevdet Atay yayınladığı mesajda “İlimizde, toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımızı, KYK yurtlarına alarak karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşan masrafları da kendilerinden tahsil edeceğiz” dedi.

137 İŞLETMEYE 2 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ

Düzce Valiliği tarafından denetimler sonucunda Covid-19 pandemisi nedeniyle kurallara uymayan 137 işletmeye de toplam 2 milyon 466 bin 450 lira ceza kesildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberindeki hususlara tüm kamu, özel sektör kurum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın titizlikle uyması halkımızın sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Ayrıca pozitif ve temaslı vatandaşlarımızın karantina ve ev izolasyonu kurallarına riayet etmeleri önemle rica olunur.”

NE OLMUŞTU?

Bir süre önce Düzce İl Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) tarafından Covid-19 testi pozitif çıkan ve evde izolasyon altına alınan 57 kişinin sokakta dolaştığı tespit edilmişti. Düzce Valiliği tarafından da karantina altında izolasyon kurallarına tabii olması gerektiği halde dışarıya çıkan kişilere 179 bin lira ceza kesilmişti.

Etiketler Düzce karantina korona