Askerler popüler tarih dizilerindeki kıyafetlerle türbe nöbeti tutuyor

Bursa'da bulunan Osman Gazi Türbesi'nde, popüler tarihi dizilerdeki kıyafetler giydirilmiş askerler tarafından "sancak ve saygı nöbeti" tutulmaya başlandı. İl Jandarma Komutan Yardımcısı bu amaçla "Osman Gazi Saygı Nöbet Takımı" kurulduğunu belirterek "Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, al bayrağımızın gölgesinde Allah'a, Kuran'a, vatana, bayrağa ve pusata verdikleri anda bağlı kalarak sura üflenene ne kadar nöbete devam edecekler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa’da İl Jandarma Komutanlığı'ndaki askerler, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi’nin Bursa’daki türbesinde "sancak ve saygı nöbeti" tutmaya başladı.

Söz konusu nöbet için komutanlık bünyesinde oluşturulan "Osman Gazi Saygı Nöbet Takımı"nda yer alan askerlere popüler tarih dizilerindeki kıyafetler giydirildi. Askerlerin bu amaçla 2.5 ay boyunca eğitildiği açıklandı.

Buna göre askerler her gün 09.00 ile 17.00 saatleri arasında türbede nöbet tutacak. AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu uygulamayla birlikte "ecdada olan vefayı bir kez daha gösterdiklerini" belirterek, "İnşallah bu nöbet ilelebet devam edecektir" dedi.

ALBAY YİĞİT: SURA ÜFLENENE KADAR NÖBETE DEVAM

Törende konuşan Bursa İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Servet Yiğit ise, “Bugün başlatacağımız saygı nöbeti, Osmanlının manevi ruhuna saygı kapsamında yapılacaktır. Saygı nöbeti tarihi ritüellere ve dönemin diline sadık kalınarak, alp ruhunu yaşatacak uygulamaları içerecek şekilde yapılacaktır. Alpbaşının komutuyla nöbet alanına girecek olan Alpler, al bayrağı öperek nöbeti alacak. Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, al bayrağımızın gölgesinde Allah'a, Kuran'a, vatana, bayrağa ve pusata verdikleri anda bağlı kalarak sura üflenene ne kadar nöbete devam edecekler” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)