İBB duyurdu: 3 metro durağı 14 ay kapalı kalacak

Yapımı süren Ataköy-İkitelli metrosunun Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosuna entegre edilmesi sebebiyle 3 metro istasyonu geçici olarak kapanıyor. M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosundaki son 3 durak olan Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı istasyonları, çalışmalar nedeniyle yaklaşık 14 ay kapalı kalacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), M1A metrosunda Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı duraklarının yarından itibaren yaklaşık 14 ay kapalı olacağını duyurdu. Yenikapı'dan başlayan seferler Atatürk Havalimanı yerine Ataköy/Şirinevler durağında son bulacak.

İstasyonlar, yapımı süren Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın mevcut Yenikapı – Atatürk Havalimanı Metrosu ile Yenibosna İstasyonu’nda entegre edilecek olması sebebiyle kapalı olacak. Bu süreçte Ataköy-Şirinevler, Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı duraklarına otobüs hizmeti verilecek.

Atatürk Havalimanı yönüne devam etmek isteyen yolcular, Ataköy/Şirinevler istasyonunun çıkışında bulunacak olan İETT otobüslerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Mekik otobüs işletmesi, Ataköy-Şirinevler, Yenibosna, Dünya Ticaret Merkezi ve Atatürk Havalimanı duraklarına hizmet verecek.

2021'DE İLK ETAP AÇILACAK

İlk etabı 2021 yılında açılacak M9 Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın entegresi kapsamında, mevcut M1A Yenikapı – Atatürk Havalimanı Metrosu’nun Yenibosna İstasyonu’na yeraltından yaya yolu bağlantısı inşa edilecek. Proje sonunda Yenikapı ile İkitelli bölgesi arasında raylı sistem ile tek aktarmayla kesintisiz ulaşım imkanı hedefleniyor. (HABER MERKEZİ)