Tabip Odası: Artık yeter, Kayseri yanıyor

Korona virüsü salgınının kontrolden çıktığını belirten Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin "Artık yeter, Kayseri yanıyor! Yönettiği şehir için sorumluluk alamayanlar koltuklarını terk etsin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınındaki günlük vaka sayısı, resmi açıklamaya göre artık iki binli rakamlara dayandı. Tabip odaları, tıp fakülteleri ve sağlık çalışanlarından uyarı üstüne uyarı gelirken, sonbaharla birlikte grip vakalarıyla birlikte durumun daha da içinden çıkılmaz bir hal almasından endişe ediliyor.

Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin de, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, durumun vehametini ortaya koydu. Şahin şu açıklamayı yaptı:

"Artık yeter! Kayseri yanıyor! Yönettiği şehir için sorumluluk alamayanlar koltuklarını hemen terk etsin. Her gün stres altında harap, bitap çalışan sağlıkçıların, korunduğu halde hastalığı kapanların, ihtiyacı olduğu halde hastaneye yatırılamayanların vebalini nasıl taşıyacaksınız? Yöneticiler insiyatif almaktan kaçındıkça Kayseri'de salgın kontrolden çıktı. Salgın yönetimindeki başarısızlığın bedeli yöneticiler için belki sadece itibar kaybı olacak. Ama hekimler, sağlık çalışanları ve tedbir almasına rağmen hastalığa yakalananlar o bedeli canıyla ödüyor."

(HABER MERKEZİ)