Uzaktan eğitime uzak mesafe engeli

Milli Eğitim Bakanlığı, korona virüsü salgını sürecinde geçilen uzaktan eğitimde internet veya ders materyallerine erişemeyen öğrenciler için "EBA Destek Noktaları" oluşturdu. Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde ikamet eden öğrencilerin kullanabileceği destek noktası ilçeden 20 kilometre uzaklıktaki Dilovası ilçesinde yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya

KOCAELİ - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından teknolojik araç gereçlere ve internete erişim sağlayamayan öğrenciler için 81 ilde “EBA Destek Noktası” oluşturuldu. Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde 12 destek noktası belirlendi. Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde herhangi bir destek noktası kurulmadı. Öğrencilerden 20 kilometre uzaklıkta Dilovası ilçesinde yer alan Hasan Ali Yücel Ortaokulu’na gitmeleri istendi.

'TEKNOLOJİ ERİŞİMİNDE ÖĞRENCİLERE DESTEK OLUYORUZ'

Mamak Ahmet Kabaklı Ortaokulu'nda, 2 Eylül'de katıldığı EBA destek noktaları tanıtımında konuşan Bakan Ziya Selçuk, 81 il genelinde bin 420 destek noktası olduğunu söylemişti.

Selçuk, "EBA destek noktasında öğrencilerimize dijital eğitim araçları ve geniş bant internet erişimi sunacağız. Bu alanlar okullarımızın tespit ettiği, evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan tüm öğrencilerimiz tarafından kullanılabilecek. Öğrenmesi daha da gelişsin diye teknoloji erişiminde öğrencilerimize destek olmuş oluyoruz. Öğrencimiz, EBA destek noktasına giderse burada uzaktan eğitimini almış olabilecek" demişti.

'EN İYİ ŞEKİLDE EĞİTİM ALMANIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Öğrencilerin belirli bir planlama dahilinde gruplar halinde, dönüşümlü olarak bilgisayar ve internet kullanımlarının sağlanacağı EBA destek noktaları hakkında açıklama yapan Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik de "Uzaktan eğitim sürecinde bütün öğrencilerimizin uzaktan eğitimden kesintisiz faydalanabilmesi, internet erişimi ve bilgisayarı olmayan öğrencilerimizin uzaktan eğitimden eksiksiz yararlanabilmesi için EBA destek noktaları oluşturduk. Sizlerin en iyi şekilde eğitim almanız için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hepinize yeni eğitim-öğretim yılında sağlıklı ve başarılı bir yıl diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.