Çorum'da 1.5 ayda 47 kişi virüsten öldü

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, bugüne kadar kentte 52 kişinin korona virüsü nedeniyle vefat ettiğini belirtti. Çiftçi, 26 Temmuz'a kadar sadece 5 ölümlü vaka olduğunu, diğerlerinin ise son bir 1.5 ayda gerçekleştiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM- Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, korona virüsü salgını nedeniyle ildeki vaka sayısının 6 bin 75'e ulaştığını, 52 kişinin de vefat ettiğini açıkladı. Şu anda Çorum’da ve ilçelerde 277 hastanın yatarak tedavi gördüğünü kaydeden Vali Çiftçi, “22 tane hastamızın yoğun bakımda tedavi sürerken, 7 hastamızda entübe yani yaşam destek ünitesine bağlı tedavileri sürüyor. 4 bin 369 vatandaşımızın evde izalasyonları sürüyor" dedi.

Karantinadakilerin bir kısmının tanılı, bir kısmının ise tanılı vakalarla temaslı olduğunu belirten Çiftçi, "Evde karantinaya alınan vatandaşlarımızın denetimleri salgın ve mahalle denetim ekiplerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. İlimizdeki toplam vaka sayısı 6 bin 757'e ulaşmış durumda. Bu da son zamanlarda vaka sayısının ne kadar arttığını gösteriyor. Bugün itibariyle vefat sayımız 52'ye yükseldi. 26 Temmuz’a kadar 5 tane vefatımız varken son bir buçuk aylık süreçte vefat sayısı vakaların ne kadar artmış olduğunu, konunun ne kadar ciddi olduğunu, tedbirlere ciddiyetle uymamız gerektiğini göstermiş oluyor” ifadelerini kullandı.

'KURALLARA UYMAMAK KUL HAKKI'

Kurallara uymayanları uyaran Mustafa Vali Çiftçi, “Kurallara uymamanın kul hakkı olduğunu akıllardan çıkarmamız lazım. Taşıyıcı olabiliriz, bir başkasına bulaştırma ihtimalimiz var. Bir başkasının bundan dolayı hastanede yatması, tedavi görmesi, hastanede zor günler geçirmesi kul hakkıdır" dedi. (DUVAR)