İzmir'de adli yıl açılışı: Bu çürümüş düzen mutlaka son bulacak

Adli yılın açılışı dolayısıyla İzmir'de hukuk örgütleri açıklama yaptı. ÇHD İzmir Şube Sekreteri Erdoğan Akdoğdu Bugün 1 Eylül, sırmalı cübbeleri ile hakimlik savcılık yapanların ülkenin anayasasına kanunlarına uyacağı maskesini bir kez daha suratlarına takacağı bir gün. "Biliyoruz ki arkamızda yükselen ve ülkenin bir çok yerinde pıtrak gibi biten devasa adalet saraylarından yayılan tek şey hukuksuzluk, cinayetler, rüşvetler, hasıraltı etme, siyasal iktidarın paspası olma pratiğidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Özgürlük için Hukukçular Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği ve İzmir Çağdaş Avukatlar Grubu, 2020 - 2021 adli yıl açılışı dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.

Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. "Gardiyanları ve yargıçları ve savcıları hepsi halka karşıdır. Kanunları, yönetmelikleri, bütün kararları hepsi halka karşıdır" yazılı pankart taşınan açıklamada, sık sık "Savunma susmadı susmayacak" ve "Ebru Timtik ölümsüzdür" sloganları atıldı.

Açıklamada konuşan ÇHD İzmir Şube Sekreteri Erdoğan Akdoğdu, öncelikle 1 Eylül Dünya Barış gününe dikkat çekerek, tüm insanlığın barıştan ve insanca bir yaşamdan çok uzakta olduğunu belirtti.

'DÜKKANA ÇEVİRDİĞİNİZ BU İŞYERLERİNİ KAPATIP GİDİN'

Akdoğdu, "Bugün 1 Eylül, sırmalı cübbeleri ile hakimlik savcılık yapanların ülkenin anayasasına kanunlarına uyacağı maskesini bir kez daha suratlarına takacağı bir gün. Oysa biliyoruz ki arkamızda yükselen ve ülkenin bir çok yerinde pıtrak gibi biten devasa adalet saraylarından yayılan tek şey hukuksuzluk, cinayetler, rüşvetler, hasıraltı etme, siyasal iktidarın paspası olma pratiğidir. En basit kamuoyu yoklamasında bile toplumun yüzde doksanının adli mekanizmaya güvenmediği ortaya çıkmaktadır. Yurttaşların cebinden alınan vergilerle maaş alan yargıç ve savcıların tüm topluma verebildiği sadece utançtır. Onların yapması gerekenleri twitter adliyesi yapmaktadır. Dükkana çevirdiğiniz bu iş yerlerini kapatıp gidin demekten başka önerimiz yok size" dedi.

'MUTLAKA HESAP SORACAĞIZ'

Ülkede yaşanan kadın cinayetlerine ve LGBTİ+'lere yönelik nefret suçlarına da dikkat çeken Akdoğdu, "İçişleri Bakanı eliyle sırtı sıvazlanan tecavüzcü askerin 'bana bir şey olmaz' güveninin arkasında bu saraylarda oturan yargıç ve savcıların tarafgirliği, korkaklıkları, siyasi iktidarın sopası olma işlevleri yatmaktadır. Bu suçların üstünün örtülmesinde yargıç ve savcılar aparattır. Yarısından fazlası terör soruşturmasına bulaşmış bir meslek grubunun topluma karşı suçlar işlemesini de normal buluyoruz artık, ama hesap soracağız mutlaka bunu unutmayın.  Sömürü hukuk eliyle pişirilmekte olup hapislik, yargılanma kafasını kaldıranı saray-ı adliye ile korkutma artık olağan bir uygulamadır. Yargı sermayenin demokles kılıcıdır ancak bir gün elinizden alınacaktır o kılıç!" diye konuştu.

Akdoğdu, "Siyasal iktidarın faşist politikalarının en büyük destekçisi olan Metin Feyzioğlu bu meselenin mimarıdır. Mesele faşizmin tahkimidir. Ancak buradan bir kez daha sesleniyoruz ki bunların hiçbiri sizi kurtaramayacak birlikte inşa ettiğini bu zulüm düzeni son bulacak" ifadelerini kullandı.

Şık takım elbiselerin içerisinde samimi olmayan gülümsemeler ile adliye binasında bir "adli yıl açılışı" oyunu oynandığını söyleyen Akdoğdu, şöyle devam etti:

"İlk fırsatta birbiriniz hakkında itirafçı olacak, iddianame düzenleyecek bir pratiğin mirasçılarısınız. Bunların tamamını cemaat sürecinde gördük, tanıklık ettik. Ancak bizler elimizden geldiğince toplumsal mücadelenin bir parçası olmaya devam edeceğiz. Bu mini saraylarda sizlere rahat vermeyceğiz, işinizi yapamıyorsanız/yapmıyorsanız bunu size öğreteceğiz. Bu tüm yurttaşlara tüm meslektaşlarımıza sözümüzdür. Hiç kimse ümitsiz olmasın bu çürümüş düzen mutlaka son bulacaktır." (DUVAR)