Barış Atay: Biz İpek Erlerin tarafıyız, Soylu Musa Orhanların

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisini hedef göstermesinin ardından İstanbul kadıköy'de kalabalık bir grubun saldırısına uğrayan TİP milletvekili Barış atay açıklama yaptı: “Soylu bakan değildir, çete lideridir, kullanışlı bir aparattır. Taraflar çok net. Biz İpek Erlerin tarafıyız Soylu, Musa Orhanların tarafı.”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İpek Er'e cinsel saldırıda bulunarak intihara sürüklediği iddasıyla tutuklanan Musa Orhan'ın serbest bırakılmasına tepki gösteren TİP Milletvekili Barış Atay, Süleyman Soylu tarafından hedef gösterildikten sonra İstanbul Kadıköy'de 5 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Barış Atay uğradığı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. TİP İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılması planlanan basın açıklaması yoğun katılım nedeniyle Kadıköy Yoğurtçu Parkı’na alındı. Basın açıklamasına aralarında HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın da olduğu çok sayıda kişi katıldı.

TİP milletvekili Barış Atay'a saldırıTİP milletvekili Barış Atay'a saldırı

Gösterilen dayanışmaya teşekkür eden Atay, “İktidar ya da iktidara yakın olan bütün gruplar elbette şu halimizden utanacağımızı falan zannediyorlar ama bu bizim için aynı zamanda gurur verici bir şey. Çünkü bu ülkede yaşayan bir devrimci için yapabilecekleri tek şey karanlık bir sokakta arkadan beş kişiyle saldırmak olabilir. Ama gördüğünüz gibi gene sağlam çıkıyoruz” diye konuştu.

Atay, kendisini hedef gösteren Süleyman Soylu için “Bir bakan değildir, 18 yılda AKP rejiminin burada yerleştirdiği sistemin çete lideridir, kullanışlı bir aparattır” ifadesini kullandı.

Basın açıklamasını çok sayıda kişi takip etti.

Atay şöyle konuştu: “Türkiye’nin bir tecavüz toplumunda yaşamaya başladığı gün gibi aşikardır ve son haftalarda dikkat çekmeye çalıştığımız şey budur. Özellikle üniformalara ya da arkalarındaki patronlarına, bakanlara güvenerek kendilerine hiçbir şey olmayacağının garantisini veren insanlara karşı kamuoyunu bilinçlendirmek o sesi yükseltmek ve bunun hesabını sorabilmek için mücadeleye devam etmek adına sorduğumuz şeylerin sonucu, budur. Ama bu bizi asla yıldırmaz, geri adım attırmaz.”

“Bugün taraflar çok net. Biz İpek Erlerin Soylu, Musa Orhanların tarafı. Biliyorum ki Süleyman Soylu gidecek, biz bu rejimi de iktidarı da bu yaşadığımız karanlık günleri de geride bırakacağız. Yanlış yapmadığımızı biliyoruz yaptığımız doğruların ne kadar rahatsız ettiğinin de farkındayız ama rahatsız etmeye devam edeceğiz. Dün sorduğumuz gibi nerede kalmıştık diyoruz ve devam ediyoruz."

Erkan Baş.

TİP GENEL BAŞKANI: ONLARIN BİLDİĞİ SİYASETÇİLERDEN DEĞİLİZ

İktidarın Türkiye’yi bir çatışma atmosferine sokmaya çalıştığını belirten TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Canlarını acıtıyoruz. Canlarını acıtacağız. Onların bildiği siyasetçilerden değiliz. Biz halkımızın bize verdiği görevin farkındayız. Ankara’daki koltuklarda oturmak için değil Süleyman Soylu’dan hesap soralım diye gönderildik.”

Sosyal mesafeye dikkat edilmesi için zaman zaman uyarı yapılan basın açıklamasında, “Halkın vekili yalnız değildir”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı.

NE OLMUŞTU?

Barış Atay 30 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede vefat eden 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan’ı kastederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” demişti. Soylu ise, Atay’ın tweetine, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…” diyerek yanıt vermişti. Barış Atay'a aynı günün akşamında 5 kişilik bir grup baldırı düzenlemişti.

Siyasilerden Süleyman Soylu'ya Barış Atay tepkisiSiyasilerden Süleyman Soylu'ya Barış Atay tepkisi