TİP milletvekili Barış Atay'a saldırı

Milletvekili Barış Atay, Kadıköy'de kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Arkasından saldıran kişilerin Atay'a yerdeyken de şiddet uyguladığı öğrenildi. Tedavisinin ardından hastane çıkışı bir açıklama yapan Atay, "Şu an iyiyim, ciddi bir şey yok" diye konuştu. Atay polise verdiği ifadede ise "Bu olayın faili bütün şikayetlerle ilgilenmek yerine bir tecavüzcünün serbest bırakılması ile ilgili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye İşçi Partisi milletvekili Barış Atay, Kadıköy'de kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Atay, tedavi için Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

TİP: ATAY'IN SAĞLIK DURUMU İYİ 

Türkiye İşçi Partisi, Atay'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Gün içinde Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, bu gece “kimliği belirsiz” bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz."

'ŞU ANDA İYİYİM'

Tedavisi tamamlanan Barış Atay, hastane çıkışında açıklama yaptı. Atay, "Şu an iyiyim, ciddi bir şey yok. Salı günü basın açıklaması yapacağız" dedi.

İFADESİNDE SOYLU'YU SUÇLADI

Barış Atay, hastanede tedavisinin ardından verdiği ifadede kendisine yönelik saldırıdan Süleyman Soylu'yu sorumlu tuttu. Cumhuriyet'ten Tuba Özer'in haberine göre ifadesinde ölüm tehditleri aldığını hatırlatan Atay, "Bu olayın faili bütün şikayetlerle ilgilenmek yerine bir tecavüzcünün serbest bırakılması ile ilgili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur" dedi.

Atay saldırı anını şöyle anlattı: 31.08.2020 günü arkadaşlarımla birlikte Kadıköy Caferağa Mahallesi'nde bulunan bir mekanda bulunduktan sonra saat 01.00 sıralarında Dr. Esat Işık Caddesi'nde arkadaşımla birlikte yürürken Dalga Sokak'a dönmemizin ardından ayak sesleri duydum. Daha sonra arkamdan gelen bir kişi boynuma atıldı. Bu şahsı savurduktan sonra 3 ya da 4 kişi beni arkamdan yumruklamaya başladı. Ben kendimi savunmaya çalışırken beni yere düşürdüler. Başta kafam olmak üzere vücudumun çeşitli yerlerine vurmaya başladılar. Bu esnada arkadaşımın polisi araması üzerine koşarak kaçmaya başladılar. Bu şahıslar beni darp ederken küfür ederek "vatan haini" diye bağırdı.

Hava karanlık olduğu için bu kişilerin eşgallerini net olarak hatırlamıyorm. Beni darp eden ve hakaret eden bu kişilerden şikayetçiyim."

Atay verdiği ek beyanında ise ölüm tehditleri aldığını hatırlatarak şunları kaydetti: "Bu olay cereyan edene kadar 1 Mayıs'ta DİSK binası önündeki eylemlerden itibaren sosyal medyadan ölüm tehditleri aldığıma ilişkin savcılıkta suç duyurusunda bulundum. Bunlardan bir tanesi ise takipsizlikle sonuçlandı. Bunun akabinde kullandığım araca sabotaj yapıldı. Bunun da şikayetinde bulundum. Bu yüzden bu olayın faili bütün şikayetlerle ilgilenmek yerine bir tecavüzcünün serbest bırakılması ile ilgili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur."

BAKAN SOYLU, ATAY'A 'DİKKAT YAKALANMA' DEMİŞTİ 

Atay bugün yaptığı açıklamada, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede vefat eden 18 yaşındaki İpek Er’e "nitelikli cinsel saldırı" suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan'ı kastederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın" demişti. Soylu ise, Atay'ın tweetine, "Benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı... Dikkat yakalanma…" diyerek yanıt vermişti.

1981 yılında Almanya'da doğan Barış Atay Mengüllüoğlu, birçok tiyatro oyunu, TV dizisi ve sinema filminde rol almıştı. Kadıköy Emek Tiyatrosu'nun ve Barikat Filmin kurucularından olan Atay, "Eksik" ve "Aden" isimli iki sinema film yönetti. TİP Kurucu Meclis Üyesi ve Oyuncular Sendikası kurucu üyelerinden olan Atay 2018'de Halkların Demokratik Partisi'nden milletvekili seçildi. 11 Ekim 2018 tarihinde Türkiye İşçi Partisi'ne geçti. (HABER MERKEZİ)

Soylu'dan Atay'a hakaretamiz yanıtSoylu'dan Atay'a hakaretamiz yanıt